Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

«Καλύτερα να καταρρεύσει η αγορά ακινήτων, παρά εμφύλιος» λέει η Σ.Βούλτεψη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις


«Καλύτερα να καταρρεύσει η αγορά ακινήτων, παρά εμφύλιος» λέει η Σ.Βούλτεψη
Η βουλευτής της ΝΔ έχει κατ' επανάληψη εκφράσει τις αντιρρήσεις της στο θέμα της άρσης των πλειστηριασμών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις ακόμα και από κυβερνητικούς βουλευτές στην πρόθεση -προς το παρόν- της κυβέρνησης να διαχωρίσει στην περίπτωση των πλειστηριασμών αυτούς που δεν μπορούν να πληρώνουν από τους κακοπληρωτές.

Η Σοφία Βούλτεψη επανήλθε -μέσω του BHMA 99,5- λέγοντας «καλύτερα να καταρρεύσει η αγορά ακινήτων, παρά να γίνει πρώτα εμφύλιος».

Η ίδια χαρακτήρισε ιδεοληψία του ΔΝΤ την άποψη ότι αν δεν αρθεί η αναστολή των πλειστηριασμών θα καταρρεύσει η αγορά ακινήτων.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είχε διαβεβαιώσει ότι οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες θα προστατευθούν σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το δεύτερο ζήτημα είναι να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και να υπάρξει στεγαστική πίστη.

«Εκείνος που μπορεί να πληρώσει θα πληρώσει» επισήμανε ο κ. Κεδίκογλου και εξήγησε ότι τα κριτήρια θα καθοριστούν από το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.

Στο θέμα είχε αναφερθεί και ο υπουργός Υγείας Αδ.Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega. «Θα προστατέψουμε τους φτωχούς και τους αδύναμους. Δε μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να έχουμε προστασία στις βίλες, σε ανθρώπους που έχουν χρήματα» σημείωσε.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι όσο υπάρχει προστασία από τους πλειστηριασμούς, τόσο οι τράπεζες δεν θα δίνουν στεγαστικά δάνεια.

«Εάν επιχειρήσει πράγματι να εφαρμόσει το σχέδιο των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας η κυβέρνηση θα υποστεί πιθανά το 'πολιτικό ατύχημα' που απευχόταν» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Βούτσης.

Στο θέμα είχε αναφερθεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη συνέντευξη που παραχώρησε σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το θέμα μελετάται με προσοχή από τα αρμόδια υπουργεία, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται διαχωρισμός μεταξύ όσων αντικειμενικά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν και των κακοπληρωτών.

«Ο άνεργος και ο φτωχός που δεν μπορεί να πληρώσει δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν, αλλιώς δεν θα έχουμε στεγαστική πίστη και οι τράπεζες δεν πρόκειται να δώσουν σε κανέναν δάνειο» σημείωσε ο υπουργός.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more