Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων, στελεχών των Δήμων και εκπροσώπων Αθλητικών Σωματείων πραγματοποιήθηκε σήμερα (9/9) στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με θέμα την εφαρμογή της νομοθεσίας περί αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.



Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, όπως το χαρακτήρισαν ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, το οποίο προέκυψε μετά από την έκδοση Αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μη χορήγησης αδειών λειτουργίας σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Π.Ε. Πέλλας. Συνέπεια της έκδοσης των  παραπάνω Αποφάσεων ήταν η σφράγιση, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, περίπου του ¼ των αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας οι οποίοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία. Το θέμα αφορά βέβαια τους αθλητικούς χώρους και τη διεξαγωγή αγώνων σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Μετά από την ενημέρωση που έγινε από τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων, των λοιπών παρευρισκομένων  και τις αναμενόμενες δυσμενείς επιπτώσεις για τη διεξαγωγή των αγώνων, ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συζητηθεί το θέμα άμεσα από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας η οποία συνεδριάζει μεθαύριο Τετάρτη (11/9) με τη συμμετοχή όλων των Αντιπεριφερειαρχών της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, να προωθηθεί η επίλυση του θέματος σε συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό σε κοινή συνάντηση που θα έχουν στην Αθήνα (αναστολή της εφαρμογής του νόμου τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας αθλητικής σαιζόν).


Εντωμεταξύ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ζήτησε από τα στελέχη των Δήμων της Π.Ε. Πέλλας να ξεκινήσουν επείγουσες ενέργειες για την κάλυψη των προδιαγραφών που προβλέπει ο νόμος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και αφορούν ουσιαστικά ζητήματα ασφάλειας της χρήσης τους (έλεγχος και έκδοση βεβαιώσεων στατικής επάρκειας των εγκαταστάσεων και λήψη μέτρων πυροπροστασίας). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more