Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ανθελληνικό μνημείο του δήμου Γευγελής με τον Ήλιο της Βεργίνας- Οι Έλληνες όμως γεμίζουν τα καζίνο


H «ισχυρή Ελλάς» δεν τολμάει να ξεκολλήσει ένα αυτοκόλλητο

του Νίκου Τζιόπα
γραμματέα της Οργανώσεως Λαμίας του Εθνικού Μετώπου



Ανθελληνικό μνημείο του δήμου Γευγελής με τον Ήλιο της Βεργίνας.


Στην επιγραφή του μνημείου της φωτογραφίας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον δήμο Γευγελής, αναγράφεται: «Σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που διώχθηκαν από το 1945 έως το 1990 για τις ιδέες για την αυθυπαρξία του μακεδονικού λαού και την κρατική του υπόσταση. Με την στήριξη της μονάδας τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου Γευγελής».


Είναι μία από τις τελευταίες προκλήσεις του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων, όπως και τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό του κρατιδίου των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, ενός σχολικού συγκροτήματος στα Σκόπια, το οποίο φέρει την ονομασία «Αλέξανδρος ο Μακεδών». Το νέο σχολικό συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή του περιφερειακού Δήμου Άεροντρομ της πρωτεύουσας και εγκαινιάστηκε την περασμένη Δευτέρα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς στη χώρα. Το κόστος κατασκευής του νέου σχολείου ανήλθε στα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Δεν έχω σκοπό να απαριθμήσω εδώ τις συνεχόμενες και εντεινόμενες τον τελευταίο καιρό προκλήσεις των «μαϊμού Μακεδόνων» διότι θα χρειαζόμουν τόμους βιβλίων, μια και το γειτονικό κρατίδιο, ανεξαρτήτως ηγεσίας, από την ίδρυσή του ακόμα καπηλεύεται, αλλά και προπαγανδίζει ανοιχτά τις επεκτατικές του βλέψεις εις βάρος της πατρίδας μας. Σκοπός μου είναι να καταδείξω ότι οι πολιτικοί μας ψεύδονται αισχρά όταν δηλώνουν σε όλους τους τόνους (από την ίδρυση ακόμα του κρατιδίου των Σκοπίων) ότι «η Ελλάδα αποτελεί δύναμη σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων» ή ότι «ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το κλαμπ των ισχυρότερων χωρών του κόσμου» κ.τ.λ. Κι αυτό έγινε μετά το παραμύθι της «οικονομικής διείσδυσης» στο γειτονικό κράτος, όπου «οι πλούσιοι Έλληνες θα επένδυαν στο φτωχό κρατίδιο και θα κερδίζαμε κατά κράτος τους γείτονες». Πλήρης αποτυχία, αλλά και ξεσκέπασμα όσων ονειρεύτηκαν ή έλεγαν πως ονειρεύονταν μια τέτοια εξέλιξη.
Πέρα από κάποιες σπασμωδικές ελάχιστες περιπτώσεις επίδειξης δυνάμεως (πρόσφατη στάση του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Αβραμόπουλου σε Σκοπιανό δημοσιογράφο) καμία σοβαρή πολιτική δεν ασκούμε έναντι των ψευτομακεδόνων. Για πάνω από μία εικοσαετία, ένα κράτος με λιγότερο από το 1/5 του πληθυσμού της Ελλάδος (περίπου 2 εκατ.), και ανομοιογενές μια και μόνο το 50% του πληθυσμού του είναι Σλαύοι (το υπόλοιπο 50% είναι Αλβανοί, Τούρκοι, Τσιγγάνοι ακόμη και Έλληνες ή κρυπτο-Έλληνες) έχει καταφέρει με την διεθνή διπλωματία και πολιτική του να έχει αναγνωριστεί από πλήθος χωρών και να συμμετέχει ακόμη και σε συνόδους του ΝΑΤΟ όπως αυτή του Βουκουρεστίου το 2008, όπου η κυβέρνηση Καραμανλή, τότε πανηγύρισε διότι το ΝΑΤΟ δεν έκανε πρόσκληση για την ένταξή των Σκοπίων στην συμμαχία.
Σίγουρα εμπόδιο ήταν η στάση των Σκοπίων όσον αφορά το όνομα, αλλά θρίαμβος της εξωτερικής πολτικής θα ήταν, αν έπαιρναν κι ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ, συνοδευόμενο από απαίτηση με την μορφή απαράβατου όρου του ΝΑΤΟ, να υπαναχωρήσουν τα Σκόπια στο θέμα της ονομασίας. Υπενθυμίζω ότι πολλές από τις δυνάμεις (ΗΠΑ κ.λπ.) που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» (ακόμη και χώρες της Ε.Ε.!) και αυτό λέει πολλά σε όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν με το παραμικρό.
Για ποια λοιπόν «δύναμη των Βαλκανίων» μιλάνε οι πολιτικοί μας; Για ποια «οικογένεια της Ευρώπης»; Έτσι αντιλαμβάνονται αυτοί την «ισχυρή Ελλάδα»; Οι Σκοπιανοί έχουν αποθρασυνθεί τελείως, μια και μας «έχουν πάρει χαμπάρι» και εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια με το σήμα ΜΚ κολλημένο στα ΙΧ και στα επαγγελματικά αυτοκίνητά τους. Οι υπάλληλοι των τελωνείων στραβοί είναι ή «κάνουν τα στραβά μάτια»; Ή δέχονται τέτοιες εντολές από τους «εθνικά κυρίαρχους» πολιτικούς μας;
Η Ελλάς μετράει ήττες στην διεθνή πολιτική σκηνή λόγω ηττοπάθειας, αυτή είναι η αλήθεια, αυτό επισημαίνουν πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές συνεχώς, αυτό εκμεταλλεύεται η Τουρκία δεκαετίες τώρα και αμφισβητεί σχεδόν τα πάντα, αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται και το κρατίδιο της ψευτομακεδονίας και ασκεί μια πραγματικά αξιοζήλευτη και εθνική για το λαό της πολιτική. Προς τι λοιπόν το παραμύθιασμα και το δούλεμα των ελληνικών κυβερνήσεων για την «ισχυρή Ελλάδα» που είναι «δύναμη σταθερότητας στην περιοχή»; Αν υπάρχει κάποιος ισχυρός τις τελευταίες δεκαετίες στην περιοχή μας είναι τα Σκόπια που όχι μόνο έγιναν ανεξάρτητο κράτος «από το τίποτα» αλλά και ασκούν μια συνεπέστατη εξωτερική πολιτική κερδίζοντας συνεχώς ερείσματα και απειλώντας ευθέως την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδα μας.
Η αντίδραση σε έναν δημοσιογραφίσκο της δεκάρας δεν πρόκειται να καταστήσει την Ελλάδα «ισχυρή δύναμη στην περιοχή». Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα κράτος που δεν τολμά ούτε τα αυτοκόλλητα από τα αυτοκίνητα να ξεκολλήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more