Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Το παιδί ελλάλησε- Ερώτηση του Βουλευτή Γ. Καρασμάνης

Τελικά είναι εδώ ο άνθρωπος. Το ερώτημα του καλοκαιριού στην Πέλλα ήταν που χάθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρασμάνης. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν να ακούσουν νέα του πάνω από ένα μήνα! Το www.meapopsi.gr έψαξε και βρήκε την ερώτηση που κατέθεσε για το συμπύρηνο ροδάκινο. Φυσικά ο καθόλα συμπαθής σε εμάς Βουλευτής έχει κόψει από καιρό να μας στέλνει ερωτήσεις. Γιατί το κάνει δεν μας αφορά και μάλλον είναι δικό του πρόβλημα. Απλώς για ενημέρωση των αναγνωστών μας σας παρουσιάζουμε παρακάτω την ερώτηση. Ας μην ανησυχεί λοιπόν η Πέλλα. Το παιδί επιτέλους ελλάλησε έστω και δια του γραπτού λόγου με κατάθεση ερώτησης:


Ο υπογράφων, με αλλεπάλληλες ερωτήσεις, κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στην ολομέλεια της Βουλής, αλλά και συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου, από το 2010, έχει επισημάνει ότι, ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών συμπύρηνου ροδάκινου του Νομού μας, δεν έχει εισπράξει τη συμπληρωματική ενίσχυση των 4 λεπτών ανά κιλό για την παραγωγή του 2009. Γεγονός που εξ αρχής οφειλόταν, είτε σε υπηρεσιακά λάθη Οργανισμών εποπτευόμενων από το Υπουργείο σας, είτε σε (λόγω αγνοίας) παραλείψεις όπως π.χ. λάθος ΑΦΜ, ή μη υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ.

        Στις ερωτήσεις αυτές, οι απαντήσεις ΟΛΩΝ των ηγεσιών του Υπουργείου αναγνώριζαν το πρόβλημα. Σε μία δε εξ αυτών αναφερόταν μεταξύ άλλων επί λέξει ότι «… Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει λάβει διορθωμένο αρχείο από τον ΕΛΓΑ, έχει πραγματοποιήσει όλους τους απαραίτητους διασταυρωτικούς ελέγχους με το ΟΣΔΕ, και οι πληρωμές θ’ αρχίσουν μόλις υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ, με την οποία θα διατίθενται οι απαραίτητες πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών».
       
        ΕΠΕΙΔΗ λοιπόν, έχουν περάσει τρία και πλέον χρόνια και οι… επίσημες ¨διαβεβαιώσεις¨, έχουν μείνει στα χαρτιά….
        ΕΠΕΙΔΗ, ο επί σειρά ετών εμπαιγμός αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους – σε καιρούς δεινής οικονομικής δυσπραγίας – ισοδυναμεί με ακραίο δείγμα κρατικής αναλγησίας σε βάρος φτωχών βιοπαλαιστών…
        ΕΠΕΙΔΗ πέραν αυτού, η μη εφαρμογή ειλημμένης κυβερνητικής απόφασης συνιστά και αυταπόδεικτη παρανομία, δεδομένου ότι, όπως προαναφέρθηκε, υπήρξαν σοβαρά λάθη από Κρατικούς Οργανισμούς όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ….
       
        ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί:

1.   Για ποιο λόγο καθυστερεί εξοργιστικά η εφαρμογή μιας απόφασης για την οποία μάλιστα υπήρξαν επίσημες διαβεβαιώσεις και χρονικές δεσμεύσεις;
2.   Εάν, έστω και τώρα, μετά παρέλευση τριετίας και πλέον, θα δοθεί η εντολή για άμεση πληρωμή αυτών των ανθρώπων, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ρητή επίσημη δέσμευση για τη τήρησή του.

 Ο Ερωτών

 Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more