Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ένταση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ένταση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Αθήνα
Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας καθηγητών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Οι διαδηλωτές, αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο.


Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, την ώρα που επιχειρούσαν να μπουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, και προχώρησε σε 17 προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες, που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, ήταν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο Θ.Κοτσιφάκης είπε ότι έχουν προσαχθεί 16 εκπαιδευτικοί και μία σχολική φύλακας. «Η Δημοκρατία έχει καταλυθεί. Ούτε στο πεζοδρόμιο δεν μας άφησαν να διαδηλώσουμε. Δεν είχαμε κλείσει τον δρόμο. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία».

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί και έξω από τουπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τη συνάντηση στις 10 το πρωί του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να εξειδικευθεί ο στόχος των 11.000 απολύσεων εντός του 2014.

Επίσης, στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥέξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το σχέδιο του υπουργείου στηρίζεται σε όσους διαθέσιμους δεν καταφέρουν να μετακινηθούν σε άλλους φορείς -μέρος σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών- καθώς και σε όσους κριθούν μετεξεταστέοι στη φάση της αξιολόγησης που προωθείται σε όλο το φάσμα του Δημοσίου.

Πάντως καθυστέρηση παρατηρείται στις διαδικασίες αξιολόγησης στους δήμους, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει εάν οι εκπρόσωποι της τρόικας θα αποδεχθούν τελικώς να συνυπολογιστούν στον αριθμό των απολύσεων και όσοι συμβασιούχοι υπηρετούσαν με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα και απομακρύνονται έπειτα από δικαστικές αποφάσεις –ήδη έχουν εκδοθεί περισσότερες από 1.600.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more