Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ετεροδημότες: Προθεσμία μέχρι τις 14 Μαρτίου

Print E-mail

 

Μέχρι τις 14 Μαρτίου έχουν το περιθώριο οι ετεροδημότες να ζητήσουν διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ώστε να ψηφίσουν στο δήμο που είναι εγγεγραμμένοι.Διαφορετικά οι ετεροδημοτές τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, οπότε διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι ευρωεκλογές, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το παράδοξο να ψηφίζουν σε δύο διαφορετικά μέρη της χώρας.

Για παράδειγμα, ετεροδημότης που μένει στην Αθήνα αλλά είναι εγγεγραμμένος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στις 25 Μαΐου θα κληθεί να ψηφίσει στην Αθήνα για τις ευρωεκλογές και στη Θεσσαλονίκη για τις αυτοδιοικητικές.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι ετεροδημότες στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίζουν στον τόπο που είναι δηλωμένοι ως δημότες, ενώ στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους.

Έτσι, οι ετεροδημότες θα πρέπει μέχρι τις 14 Μαρτίου να διαγραφούν από τους καταλόγους, ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και για τις δύο εκλογικές διαδικασίες στον τόπο που έχουν δηλωθεί ως δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more