Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Φωτορεπορτάζ Δήμητρα Σαμαρά
Η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας Βόρειας Ελλάδος συμμετείχε την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 στο πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνοντας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Μουδανιών «ο Φάρος», σε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων στον αρχαιολογικό χώρο Πετραλώνων με γενικό τίτλο:
«Σπήλαιο Πετραλώνων: Εικόνες του απώτερου παρελθόντος – Εικόνες του σήμερα».
Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν οικολογικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες. 



Δοκιμή τοπικού οίνου συνοδεία παραδοσιακών προϊόντων με την ευγενική χορηγία της Οινοποιίας Καλαϊτζή και του Κτήματος Περέκ.
Η δράση λειτουργεί ως ένα κάλεσμα προς το ευρύ κοινό, προκειμένου να αντιληφθεί το μνημείο ως κομμάτι όχι μόνο του ιστορικού παρελθόντος, αλλά και του πολιτισμικού παρόντος, φιλοδοξώντας να συμβάλει στην οικειοποίηση του χώρου, μέσα από ποικίλες και εναλλακτικές βιωματικές εμπειρίες.

Στόχος του προγράμματος είναι η πολιτιστική, εκπαιδευτική και τουριστική ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Πετραλώνων, μέσα από την ενεργοποίηση και τη δημιουργική συνεργασία τοπικών φορέων και κοινωνικών ομάδων. Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης αποσκοπεί τόσο στην ανάδειξη της ιστορικότητας του μνημείου όσο και στη σύνδεσή του με το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον.



«Ψάχνω στις προθήκες του μουσείου για να ανακαλύψω τα ζώα που έζησαν στο σπήλαιο»: τα παιδιά περιηγούνται στις προθήκες του μουσείου προκειμένου να ανακαλύψουν τα είδη των ζώων που πέρασαν κάποια στιγμή της ζωής τους από το σπήλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more