Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Σαφές και μεγάλο προβάδισμα εν όψει του δεύτερου γύρο ο Δ.Μπίνος στον Δήμο Αλμωπίας







Εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων έφτασε λίγο μετά τις 11 το βράδυ στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του «Η ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ», στον πεζόδρομο της Αριδαίας ο  Μπίνος.

Με το ποσοστό του συνδυασμού του στον πρώτο γύρο να ξεπερνά το 43% και τη διαφορά από τον ανθυποψήφιό του Δημήτρη Πασόη, με τον οποίο θα αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο, να κυμαίνεται στις 7 μονάδες, τα χαμογέλα ικανοποίησης ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενα. το κλίμα ήταν πανηγυρικό, με τους συνεργάτες του υποψήφιου Δημάρχου ωστόσο να αποφεύγουν τις θριαμβολογίες. «Η επιλογή μας να πορευτούμε με αυτοδιοικητικό τρόπο, χωρίς κόμματα, επιβραβεύτηκε», έλεγαν από νωρίς στελέχη του συνδυασμού, ενώ σταδιακά κατέφταναν στο εκλογικό κέντρο υποψήφιοι Δημοτικοί  σύμβουλοι. Στις πρώτες δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα ο κ. Μπίνος μιλώντας στα Νέα της Αλμωπίας έστειλε μήνυμα στους πολίτες ενόψει του δεύτερου γύρου, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως ο συνδυασμός του θα επικρατήσει. Επέμεινε στη γραμμή που είχε ακολουθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τονίζοντας τον ανεξάρτητο και αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του συνδυασμού του. «Μέσα από την καρδιά μου σας ευχαριστώ όλες και όλους. Με την εμπιστοσύνη σας ανεβάσατε την ‘ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ’ στην πρώτη θέση. Με την επιλογή σας αυτή κερδισμένη είναι μόνον η αυτοδιοίκηση. Σήμερα το μήνυμα είναι καθαρό και δυνατό. Βάζουμε πάνω από όλα τον τόπο μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Η ‘ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ’ είναι ένας ανεξάρτητος και αυτοδιοικητικός συνδυασμός», επισήμανε ο κ. Μπίνος και πρόσθεσε: «Δύναμή μας είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών και μόνον. Μαζί συνεχίζουμε χωρίς εξαρτήσεις, πέρα και πάνω από τα κόμματα. Διότι τα προβλήματα τα καθημερινά δεν έχουν χρώμα. Γιατί φέρνουμε αποτελέσματα και λύσεις για όλους με βάση τη γνώση, την ικανότητα, το έργο, τη δουλειά και το πρόγραμμά μας. Σήμερα οι πολίτες της Αλμωπίας κάναμε πρώτοι μία νέα αρχή και την επόμενη Κυριακή θα ολοκληρώσουμε το μεγαλύτερο βήμα για την αλλαγή της διοίκησης και την καταδίκη της σημερινής δημοτικής μας αρχής. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Είμαστε όλοι ένα, για να πάμε την Αλμωπία μπροστά», κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας.

Δ. Πασόης «Άλλο ο πρώτος γύρος, άλλο ο δεύτερος»

Υποτονικό το κλίμα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Δημήτρη Πασόη.. Όταν κατά τις 10 το βράδυ υπήρξε μία πιο ασφαλής εικόνα των αποτελεσμάτων, άρχισε και η ανάλυσή τους, ενώ το κλίμα έγινε βαρύ παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας προς υποψηφίους και στελέχη από συνεργάτες του συνδυασμού. Άλλωστε η διαφορά από τον πρώτο συνδυασμό ήταν μεγάλη. «Ο κόσμος ψήφισε τιμωρητικά ως προς την δημοτική αρχή, ψήφισε με το βλέμμα στην οργή μη σεβόμενος την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου Αλμωπίας που παραλάβαμε, ώστε να στείλει μήνυμα το εισπράξαμε», ήταν το πρώτο σχόλιο που ακούστηκε από στελέχη του συνδυασμού του Δ. Πασόη ενώ προσπαθώντας να διαμορφώσουν ένα πιο αισιόδοξο κλίμα ενόψει του δεύτερου γύρου υπογράμμιζαν: «Την άλλη Κυριακή οι πολίτες θα επιλέξουν τον ικανότερο Δήμαρχο». Επιχειρώντας να δομήσουν τη στρατηγική των επόμενων ημερών άρχισε ήδη η μελέτη της συμπεριφοράς των ψηφοφόρων ανά δημοτικές ενότητες. Έντονος ήταν ο προβληματισμός για τα αποτελέσματα στη δημοτική ενότητα Εξαπλατάνου αλλά και σε δυτικές περιοχές της Αριδαίας. Μάλιστα υπήρξαν περιοχές όπου ο συνδυασμός του κ. Πασόη ήταν πίσω ακόμη και από αυτόν του Γιάννη Σηφάκη.

 Γ. Σηφάκης «Μηδενική υποστήριξη στον β' γύρο»

Πολύ κατώτερο των προσδοκιών ήταν το 16,31% που κατέγραφε ο συνδυασμός Αλλάζουμε την Αλμωπία του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Σηφάκη. Στελέχη του συνδυασμού έκαναν σαφές ότι ο συνδυασμός τους δεν πρόκειται να πάρει θέση υπέρ κάποιου εκ των δύο υποψήφιων που θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή για την κατάκτηση του Δήμου Αλμωπίας. Αποτίμηση του αποτελέσματος θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ όλοι δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους με την ίδια ένταση στην Αλμωπία ενόψει των ευρωεκλογών.

Α. Κόγιος «Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε»…

Συγκρατημένα και ψύχραιμα αντιμετώπισε το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Αλμωπίας ο Ανδρέας Κόγιος, επισημαίνοντας ότι στην επόμενη Κυριακή πέρασαν δύο συνδυασμοί που φέρουν ευθύνες για το κατάντημα της Αλμωπίας. Ο κος Κόγιος δεν αναμένεται να στηρίξει επίσημα κανένα συνδυασμό για τον δεύτερο γύρο ενώ φαίνεται ότι τουλάχιστον είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι κατάφερε να εκλεγεί ο ίδιος Δημοτικός σύμβουλος περνώντας ακόμη και τον συνδυασμό Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more