Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Guardian: Οι Έλληνες καταψήφισαν τη λιτότητα

«Ηχηρό μήνυμα των Ελλήνων κατά της λιτότητας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Guardian για τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι Έλληνες ψηφοφόροι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα «επιλέγοντας μαζικά αντιμνημονιακούς υποψηφίους στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές οι οποίες θεωρούνται ως μία πρόγευση...
των ευρωεκλογών την επόμενη εβδομάδα».
Εκτός από τη μάχη «σώμα με σώμα» μεταξύ του Γαβριήλ Σακελλαρίδη του Σύριζα και του Γιώργου Καμίνη, ο Guardian αναφέρει το προβάδισμα της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής.
«Σε μία ακόμη εξέλιξη που μπορεί να σοκάρει τη δικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, το νεο - ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής δείχνει να έχει κερδίσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού κινήματος πού φέρει τη σβάστικα στο μπράτσο του - και είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας - απέσπασε περίπου το 15,5% των ψήφων σύμφωνα με κάποια exit polls, βγαίνοντας τρίτος. Οι επιδόσεις του Ηλία Παναγιώταρου, του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής για την περιφέρεια της Αττικής, ήταν εξίσου εντυπωσιακές, αποσπώντας περίπου το 10% των ψήφων», συνεχίζει ο Guardian.
Και προσθέτει: «Αν και η χώρα, που επί μακρόν βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους της Ευρώπης, πρόσφατα βγήκε στις αγορές - με την κυβερνητική συμμαχία να ανακοινώνει ότι πέτυχε τους δημοσιονομικούς της στόχους παρουσιάζοντας πρωτογενές πλεόνασμα - αυτή η βελτίωση δεν έχει γίνει αισθητή στους πολίτες. Οι Έλληνες, των οποίων η καταναλωτική δύναμη έχει μειωθεί κατά 40% από την αρχή της κρίσης, έχουν επανειλημμένα εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στις κάλπες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more