Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «Η ΠΕΛΛΑ»

Μια λαμπρή εκδήλωση του εκπολιτιστικού ομίλου «Η ΠΕΛΛΑ» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 στο ανοικτό θέατρο Γιαννιτσών, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στο κοινό που κατέκλησε το χώρο του θεάτρου.
Εμείς δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες για τα κατ’ άριστο τρόπο τελεσθέντα στην εκδήλωση, αλλά θα παρατηρήσουμε κάποια σημαντικά σημεία της εκδήλωσης και κάποιες επισημάνσεις.

Πρώτον και κύριον η μεγάλη προσέλευση του κόσμου της πόλεως και γενικώς του Δήμου της Πέλλας ήταν φανταστική. Ήταν μια παρουσίαση εντυπωσιακή, χαρούμενη, εκδηλωτική, συνοδευόμενη με συνεχή χειροκροτήματα.
Κατά τα άλλα η άριστη εμφάνιση των συμμετασχόντων της εκδήλωσης παραγόντων που έδωσαν τα πάντα για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Βέβαια δεν μπορεί να αγνοήσει την συμβολή του πάντα παρόντος Ιωάννη Παπαλαζάρου, ο οποίος κατατόπισε λεπτομερώς και σαφέστατα κυρίως τα διαδραματισθέντα στην εκδήλωση.
Αλήθεια ο Ιωάννης Παπαλαζάρου κάποτε θα κουρασθεί λ.χ…. αφήνοντας κάποιον αντικαταστάτη; Εμείς ευχόμαστε να μην κουρασθεί… και να συνεχίσει απρόσκοπτα το πολυσχεδές έργο του. Ίσως κάποιοι δεν ξέρουν ή δεν λογαριάζουν την προσφορά του και κάνουν λάθος. Η προσφορά του είναι σημαντική.
Επανερχόμενος στην εκδήλωση θέλουμε να επισημάνουμε και την απουσία πολλών άλλων σωματείων του Δήμου Πέλλας.
Αλήθεια, δεν εκλήθησαν; Εκλήθησαν και δεν προσήλθαν;
Βέβαια η παρουσία τους δεν θα άλλαζε σε τίποτε την ωραιότατη επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά θα έδειχνε την ομόνοια και το πνεύμα συνεργασίας των πάσης φύσεως πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.
Ποιοι σύλλογοι και παράγοντες συμμετείχαν:
* Ανατολική Ρωμυλία Καρυωτών Γιαννιτσών
* Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ»
* Οι φίλοι της παράδοσης Θεσσαλονίκης
* Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμιανού «Ο Διογένης»
* Ποντιακή καλλιτεχνική Στέγη Πέλλας
* Σύλλογος Κρητών Γιαννιτσών «Νίκος Ξυλούρης»
* Φουστανελοφόροι Νεοχωρίου Ημαθίας
* Στούντιο Γυμναστικής ΒΑΡΣΑΜΑ
Επαναλαμβάνουμε ότι η επεξεργασία και η παρουσίαση κειμένων ήταν του άοκνου και πρόθυμου Ιωάννη Παπαλαζάρου, εκπαιδευτικού-ιστορικού-συγγραφέα, με υπομονή και καρτερία ανέλυσε όλα τα στοιχεία της εκδήλωσης από κάθε άποψη.
Ήταν σημαντικά τα θέματα και οι παραστάσεις όλων των παραγόντων.
Η γραφικότητα και η επιμονή όλων ήταν πραγματική και ζωντανή.
Μήπως το συγκρότημα του Δαμιανού των Γιαννιτσών δεν εντυπωσίασε με την παράστασή του ή οι Φουστανελοφόροι Νεοχωρίου Ημαθίας των οποίων επικεφαλής ήταν γνωστός επιχειρηματίας των Γιαννιτσών.
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, όλα παρουσιάστηκαν τέλεια και εύγε στους συντελεστές. Αναφορά μας σε μερικά τμήματα δεν μειώνει σε τίποτε όλα τα θέματα.
Η εκδήλωση ήταν αυθόρμητη και πολυπληθής, με ενδιαφέρον και με προσοχή.
Τα χειροκροτήματα μαρτυρούσαν όλες τις εκδηλώσεις κατ’ απόλυτο τρόπο.
Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται από τους εκπολιτιστικούς συλλόγους και τα σωματεία και όχι μόνο κατά καιρούς χοροί μόνο.
Την εκδήλωση τίμησαν και παρακολούθησαν ο Αρχιερατικός επίτροπος Γιαννιτσών, ο Δήμαρχος Πέλλας κ.ά.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Η ΠΕΛΛΑ», στον οποίο αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, ευχαρίστησε όλους που τίμησαν την εκδήλωση της «ΠΕΛΛΑΣ» και τον πολυπληθή λαό που ήρθε στην εκδήλωση και παρακολούθησε τις παραστάσεις με αμείωτο ενδιαφέρον

Χαρ.Σαββίδης

Δημοσιογράφος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more