Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Φτιάχνω τυρί χωρίς γάλα


Φτιάχνω τυρί χωρίς γάλα Όταν το δοκίμασε ο πατέρας μου, φανατικός λάτρης του τυριού, νόμιζε πως είναι τριμμένη μυζήθρα, στην πραγματικότητα βέβαια είναι μία πολύ πετυχημένη φυτική
εναλλακτική που κατά τη γνώμη μου αξίζει να δοκιμάστε για πολλού λόγους.
Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη:
ξεφλουδισμένα αμύγδαλα (στεγνά)
λίγο θαλασσινό αλάτι (προσθέστε κατά προτίμηση),
πιπέρι, ρίγανη
μαϊντανό ή δυόσμο ή δεντρολίβανο -άκρως αντικαρκινικές ιδιότητες- ,πλυμένα και καλά στεγνωμένα
λίγο σκόρδο -ηρεμιστικές ιδιότητες- ή πιπερόριζα -διεγερτικές ιδιότητες- (διαλέξτε κατά προτίμηση)
…και τέλος όλα μαζί στο blender.
Σε λιγότερο από 5 λεπτά έχετε ένα φυτικό εναλλακτικό τυριού που συνοδεύει τέλεια μακαρονάδες, ριζότο, σαλάτες, όσπρια κτλ.
Περιέχει: Kαλής ποιότητας λιπαρά, σε αντίθεση με τα ζωικά λιπαρά του τυριού, δεν ανεβάζει τη χοληστερίνη, βελτιώνει την όψη του δέρματος μας, δυναμώνει νύχια & μαλλιά και είναι μία εξίσου πλούσια πηγή ασβεστίου όπως το τυρί ενώ παράλληλα περιέχει και άλλα ωφέλιμα μέταλλα πολύτιμα για τον οργανισμό.
Όσοι είστε φανατικοί cheese lovers, απλά δοκιμάστε ν’ αναμίξετε το μείγμα με κανονικό τυρί. Και πάλι έχετε όφελος. Μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ζωικών και αυξάνοντας τα οφέλη της κατανάλωσης φυτικών στη διατροφή σας.
Πέρα από το προσωπικό όφελος του καθένα μας, μειώνοντας τα ζωικά προϊόντα που κατακλύζουν τη διατροφή στις μέρες μας, είναι καλό να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις μίας τέτοιας διατροφής που συνεπάγονται στο περιβάλλον, στη φύση και τα ζώα. Οποιαδήποτε μείωση των ζωικών, μετράει ΘΕΤΙΚΑ τόσο από άποψη ατομικής υγείας όσο και στη γενικότερη ευημερία πηγή
Δήμητρα Μακρυγιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more