Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

"Κοινωνικό μέρισμα"… Ένα ψίχουλο εφάπαξ!

Σε 250 χιλ.οικογένειες... όσα κερδίζει μια τράπεζα σε οχτώ μέρες!

Του Δημήτρη Τσιμούρα

«Προσφέρουν» σε μερίδα εξαθλιωμένων, που αυτοί με την πολιτική τους οδήγησαν στην εξαθλίωση, σε 250 χιλιάδες οικογένειες ή ένα περίπου εκατομμύριο «δικαιούχους», το εφάπαξ... ασύλληπτο ποσό των 165 χιλιάδων ευρώ ή... ολόκληρα 165 ευρώ ανά «μερισματούχο»!

Και αυτό, όταν τα τελευταία χρόνια έδωσαν 260 δις ευρώ -δικά μας χρήματα- στους τραπεζίτες, τα κέρδη των οποίων σήμερα, μεσούσης της «κρίσης», φτάνουν σε ασύλληπτα αστρονομικά ποσά, όταν...
η ανεργία φουντώνει, όταν το μακρύ χέρι της εφορίας βρίσκεται καθημερινά στις τσέπες μας, όταν η εξαθλίωση αυξάνει γεωμετρικά, όταν οι αυτοκτονίες είναι στην ημερήσια διάταξη, όταν κράτος και τράπεζες από κοινού ετοιμάζονται για τη μεγάλη έφοδο των μαζικών κατασχέσεων!
«Προσφέροντας» το ευτελές αυτό ποσό σε 250 χιλιάδες οικογένειες-το οποίο αναμφισβήτητα έχουν ανάγκη- το ποσό που κερδίζει μόνο ένας τραπεζικός όμιλος, αυτός της Πειραιώς, σε οκτώ ημέρες(!), καταφέρνουν -πάντα φυσικά σε αγαστή αρμονία με τους «εταίρους» της ΕΕ και του ΔΝΤ- να στρέψουν την προσοχή της κοινής γνώμης έξω από τα σημερινά πολιτικά τεκταινόμενα, να δημιουργήσουν σε πολλούς ψεύτικες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, να δώσουν την ψεύτικη εντύπωση ότι οι θυσίες... «πιάνουν» τόπο, ενώ ταυτόχρονα εντέχνως καλλιεργούν έναν ιδιότυπο κοινωνικό αυτοματισμό, μεταξύ εξαθλιωμένων «μερισματούχων» και μη.
Κι όλα αυτά με ένα ψίχουλο... εφάπαξ!

ΥΓ. Όμιλος Πειραιώς: Καθαρά κέρδη €3,5 δισ. το α' εξάμηνο του '13. Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ. Με αναγωγή προκύπτει ότι το ποσό των 165 χιλ. ευρώ που θα διατεθεί στους «μερισματούχους» αντιστοιχεί σε κέρδη περίπου 8 ημερών για έναν και μόνο τραπεζικό όμιλο. Εδώ η... «δικαιοσύνη» δίνει τα ρέστα της!!!

Από faretra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more