Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Εξαπλάτανος και Φούστανη τα πιο φτωχά χωριά της Μακεδονίας

Πρωταθλήτρια στη φτώχεια αναδεικνύεται η δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς στις περισσότερες από τις γειτονιές της εντοπίζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ατόμων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας...

- όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ - και τους υπολογισμούς της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), με βάση στοιχεία του ΚΕΠΥΟ και τους ταχυδρομικούς κωδικούς κάθε περιοχής.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της προσπάθειας προσδιορισμού των γεωγραφικών περιοχών που πλήττονται περισσότερο από τη φτώχεια αλλά και των ομάδων που κινδυνεύουν περισσότερο από διακρίσεις και κοινωνικό αποκλεισμό, επιχειρήθηκε η αποτύπωση εκείνων που φιλοξενούν πληθυσμό που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας για τα έτη 2009 και 2012 (κατά την ΕΛΣΤΑΤ πρόκειται για τον πληθυσμό που ζει με εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εισοδήματος της χώρας).
Στην ενότητα της Πέλλας, για το 2009, οι κάτοικοι των περιοχών της Κρύας Βρύσης (Δ. Πέλλας), της Φούστανης και του Εξαπλάτανου (Δ. Αλμωπίας) εμφάνιζαν εισοδήματα που βρίσκονταν κάτω από το όριο της φτώχειας. Για το 2012, στις παραπάνω περιοχές προστίθενταν η Άρνισσα (Δ. Έδεσσας), η Σκύδρα (Δ. Σκύδρας) και η Καρυώτισσα (Δ. Πέλλας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more