Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ανακούφιση στην Εθνική με... Καλάθη στο Μουντομπάσκετ


Ανακούφιση στην Εθνική με... Καλάθη στο Μουντομπάσκετ
Ο Καλάθης θα κρατάει τη... μπαγκέτα της Εθνικής στα γήπεδα της Ισπανίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Στη διάθεση του Φώτη Κατσικάρη και της Εθνικής Ελλάδας για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/8-14/9)
θα βρίσκεται ο διεθνής γκαρντ, Νικ Καλάθης, καθώς όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τη FIBA, η ποινή που του επέβαλε η WADA για την υπόθεση ντόπινγκ στο ΝΒΑ, έχει 4μηνη διάρκεια και θα την έχει εκτίσει έως τις 18 Αυγούστου.
Θυμίζουμε ότι ο Καλάθης είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε στις 18 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της σεζόν στις ΗΠΑ, έχοντας κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας «ταμοξιφαίνη».

Στην πραγματικότητα, ο παίκτης τιμωρείται όχι μόνο για το ΝΒΑ, αλλά και για τις διεθνείς διοργανώσεις, όμως, ευτυχώς για τον ίδιο, αλλά και για την Εθνική Ελλάδας, η ποινή του δίνει… οριακά το δικαίωμα συμμετοχής στο κορυφαίο «μπασκετικό» ραντεβού της χρονιάς.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν, με τον ομογενή γκαρντ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και την Τρίτη θα ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής Ανδρών στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας εν όψει του Μουντομπάσκετ, στα γήπεδα της Ισπανίας.

Με Πρίντεζη, Σλούκα και Μάντζαρη στο Καρπενήσι
Στο μεταξύ, τo ζήτημα που έχει προκύψει μεταξύ της ΚΑΕ Ολυμπιακός και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σχετικά με τα ασφαλιστήρια των «ερυθρόλευκων» διεθνών και συγκεκριμένα των Γιώργου Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα και Βαγγέλη Μάντζαρη μπορεί να είναι ανοικτό, αλλά στον Πειραιά αναμένεται να μην σταθούν εμπόδιο στην αναχώρησή τους για το Καρπενήσι.

Η ΚΑΕ ενημέρωσε ότι θα επιτρέψει στους παίκτες να ταξιδέψουν κανονικά, αλλά την ώρα αναχώρησής τους (στις 10:00 το πρωΐ από ΟΑΚΑ) θα βρεθούν στα γραφεία της ΕΟΚ οι νομικοί σύμβουλοι του Ολυμπιακού, προκειμένου να μελετήσουν τα ασφαλιστήρια των αθλητών. Σε περίπτωση, πάντως, που αυτά δεν καλύπτουν επαρκώς τους «ερυθρόλευκους» τότε Πρίντεζης, Σλούκας και Μάντζαρης θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more