Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Νομιμοποιούν τις αυθαιρεσίες των επιχειρήσεων στον αιγιαλό και τις παραλίες


Αφού τα βρίσκουν δύσκολα στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που αφορά στον αιγιαλό προχωρούν τώρα σε νομοθετική διάταξη για τη νομιμοποίηση καταπάτησης του αιγιαλού από ξενοδοχειακές μονάδες, κατασκηνώσεις και άλλες επιχειρήσεις.

Στην ουσία, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει άφεση παρανομιών στους εκμεταλλευτές του αιγιαλού και των παραλιών, εφαρμόζοντας την πρακτική που χρησιμοποίησε και στις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα κτίσματα. Προκειμένου δηλαδή να βάλουμε χρήματα στα ταμεία νομιμοποιείται κάθε παρανομία.
Αντί όμως να χρησιμοποιήσει τον όρο «τακτοποίηση» που αντικατέστησε τη «νομιμοποίηση» προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις του ΣτΕ για τα αυθαίρετα, στην περίπτωση του αιγιαλού φαίνεται πως επιλέγεται ως λύση η προσωρινή «αδειοδότηση» παράνομων κτισμάτων.
Το νομοσχέδιο, κατά πληροφορίες, έχει πάρει ήδη την έγκριση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και παρά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην κυβέρνηση δείχνουν έτοιμοι να σηκώσουν το γάντι, με το Μέγαρο Μαξίμου να σχεδιάζει γενική αντεπίθεση. Ωστόσο, παραμένει ασαφές πότε θα αποφασίσουν να το καταθέσουν στη Βουλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποτρέψει τη θεσμοθέτησή του από το Θερινό Τμήμα της.
Στο υπουργείο Οικονομικών οχυρώνονται πίσω από την άποψη ότι «το νομοσχέδιο δεν θίγει υφιστάμενες ρυθμίσεις για την περιβαλλοντική προστασία του αιγιαλού και της παραλίας, οι οποίες υπόκεινται στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΚΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more