Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Δεν εκλέγουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πάμε για εκλογές!


ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Δεν εκλέγουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πάμε για εκλογές!
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι αυτή η Βουλή δεν έχει τους 180 ψήφους που αναζητούν απελπισμένα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους αποτελεί η συγκέντρωση των 120 υπογραφών βουλευτών που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την πώληση της μικρής ΔΕΗ.

Μετά και το κείμενο που –όπως αποκάλυψε Το ΧΩΝΙ- συντάσσουν αυτή την ώρα οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και τάσσονται υπέρ του δημοψηφίσματος και τις ανάλογες κινήσεις που έχουν προαναγγελθεί από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ, συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός των 120 υπογραφών, ακόμη και αν δεν προσμετρήσει κανείς τις υπογραφές της Χρυσής Αυγής. Ηδη, το κείμενο των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών έχουν υπογράψει περισσότεροι από 11 βουλευτές. Συγκεκριμένα, την πρόταση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος προσυπογράφουν οι βουλευτέςΒασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Νταβρής, Γιάννης Κουράκος, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Πάρις Μουτσινάς, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ έχουν επιφυλαχθεί να προσθέσουν τις υπογραφές τους εντός των επόμενων ωρών και άλλοι βουλευτές της ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών.
Επομένως η κυβέρνηση υποχρεώνεται πια να πάει σε δημοψήφισμα. Επειδή όμως το δημοψήφισμα είναι δημοκρατική διαδικασία και κάτι τέτοια... σπορ δεν τα συνηθίζει η κυβέρνηση, σκέφτονται ήδη στο Μαξίμου κόλπα και ιστορίες για... αγρίους, με στόχο να αποφύγουν την ήδη δεδομένη πολιτική ήττα.
Τα σενάρια είναι δύο. Το ένα να καθυστερήσουν την ολομέλεια για Σεπτέμβριο, οπότε και να μην προχωρήσει ως τότε η πώληση της μικρής ΔΕΗ. Το δεύτερο όμως είναι το... καλύτερο, το αντιπροσωπευτικότερο για αυτούς που έχουν μετατρέψει τη Βουλή σε... διάκοσμο της διακυβέρνησής τους. Θέλουν να κάνουν την απόλυτη εκτροπή θεωρώντας ότι οι προτάσεις για δημοψήφισμα των κομμάτων είναι διαφορετικές και δεν συμψηφίζονται, παρότι γι' αυτό υπάρχει προηγούμενο. Το είπε πριν από λίγο και η κυρία Βούλτεψη. «Αυτές οι απόψεις περί δημοψηφίσματος που έχουν διατυπωθεί, είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους. Οπότε κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more