Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Μεγάλα τα προβλήματα από την ρύπανση του ποταμιού της ΤΚ Νέας Ζωής του Δήμου Σκύδρας, ερώτηση του ΚΚΕ

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Νέας Ζωής του Δήμου Σκύδρας στην Π.Ε. Πέλλας, εξαιτίας του επιπέδου ρύπανσης του ποταμού που διέρχεται του οικισμού τους.
Το νερό του ποταμού χρησιμοποιείται για αρδευτικούς σκοπούς, και σύμφωνα με τους κατοίκους, η μόλυνση του οφείλεται στην πλημμελή λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας που βρίσκεται στη θέση «Άσπρο Κεφάλι» του Δήμου Έδεσσας και η περιοδική εκφόρτιση στραγγισμάτων με τελικό αποδέκτη τον ποταμό της Νέας Ζωής.

Η αγανάκτηση των κατοίκων είναι δικαιολογημένη καθώς στην πλειοψηφία τους ασχολούνται με την κτηνοτροφία και φοβούνται ότι συντρέχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης των αιγοπροβάτων που εκτρέφονται στις υπάρχουσες μονάδες, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο και τη Δημόσια Υγεία.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για  τη διερεύνηση των αιτιών και την επίλυση του προβλήματος της μόλυνσης του ποταμού καθώς και την τιμωρία των υπευθύνων της περιβαλλοντικής καταστροφής;

Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more