Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Σύννεφα για την Digea στην Κεντρική Μακεδονία

Δεν παίζουν τα περιφερειακά κανάλια στην Αλμωπία
Τα κανάλια συνεχίζουν να εκπέμπουν με δικά τους μέσα

Μια μεγάλη νίκη κέρδισαν στο δικαστήριο οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Κεντρικής Μακεδονίας, απέναντι στις αξιώσεις της Digea και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που επιδιώκουν να υποχρεώσουν τους σταθμούς σε αποικιακού τύπου συμβάσεις με την Digea, υπό την απειλή διακοπής της λειτουργίας τους.
Την ίδια ώρα και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από ακρόαση αντιπροσωπείας των καναλιών, ζητάει να συνεχίσουν να λειτουργούν με το καθεστώς που ήδη εκπέμπουν.
Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν μείζον πρόβλημα στην Digea, η οποία επιδιώκει να γίνει «εθνικός πάροχος δικτύου», αλλά και στην πολιτική της κυβέρνησης, που προωθεί τα συμφέροντα των μεγάλων καναλιών, υποχρεώνοντας τα περιφερειακά κανάλια σε αναγκαστικές συμβάσεις με δυσμενείς όρους.
Οι σταθμοί της Κ. Μακεδονίας προσέφυγαν στο δικαστήριο με ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να τους δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουν να εκπέμπουν ψηφιακά, μέσω των υφιστάμενων παρόχων (Digital Union κ.λπ.) και να προστατευθούν από την απειλή του «μαύρου». Οι σταθμοί κέρδισαν από το δικαστήριο προσωρινή διαταγή, να συνεχίσουν να εκπέμπουν τηλεοπτικό πρόγραμμα μέσω των υφιστάμενων παρόχων, έως ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία προσδιορίστηκαν για τις 15 Δεκεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, σε συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής χθες, παρουσία των εκπροσώπων των σταθμών, διατυπώθηκε ομόφωνα από τα μέλη της η ανάγκη όχι μόνο για παροχή ικανού αριθμού συχνοτήτων που θα αποκαθιστά την ισοτιμία με άλλους περιφερειακούς σταθμούς, αλλά και «να συνεχίσουν να λειτουργούν με το καθεστώς που ήδη εκπέμπουν ψηφιακά, μέχρι να τελεσιδικήσει η όποια διένεξή τους με την Digea». Η Πέλλα τηλεόραση συμμετέχει στην κίνηση των περιφερειακών σταθμών της Κεντρικής Μακεδονίας και εκπέμπει παντού εκτός από την Αλμωπία που η Digea αρνείται να δώσει σήμα και να σαρώσει όλα τα κανάλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more