Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Να μην πληρώσει ΕΝΦΙΑ η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά ο Στουρνάρας - Με νόμους του 1927 ζητά απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ η ΤτΕ

Tην απαλλαγή των κτιρίων που έχει στην κυριότητά της η Τράπεζα της Ελλάδος από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον ΕΝΦΙΑ ζητά από τη νέα του θέση να απαλλαγεί από αυτόν, αγνοώντας τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει σε εκατομμύρια φορολογούμενους ο ίδιος φόρος, θέλοντας να προστατεύσει τους ιδιώτες μετόχους της κεντρικής τράπεζας, οι οποίοι...
μοιράζονται μερίσματα εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.
Ο Γιάννης Στουρνάρας επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον μιας ανώνυμης εταιρείας, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, έστειλε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την απαλλαγή των 29 κτιρίων που ανήκουν στην ΤτΕ σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Από efsyn

Με νόμους του 1927 ζητά απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ η ΤτΕ 
Mέχρι το τέλος του έτους οι τράπεζες είναι αναγκασμένες να σχηματίζουν μεγάλες νέες προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
Σε δύο «αραχνιασμένους» νόμους από το 1927 στηρίζεται το αίτημα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να μην πληρώσει η κεντρική τράπεζα το ποσό που της αναλογεί από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων για τα 29 ακίνητα που έχει στην κατοχή της.
Η ΤτΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως «σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 73 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο κυρώθηκε με τους Νόμους 3423/1927 και 3424/1927 ως παράρτημα διεθνούς σύμβασης και έχει, συνακόλουθα, υπερνομοθετική ισχύ, η ΤτΕ απαλλάσσεται παντός φόρου ή τέλους».
«Στην πράξη, η Τράπεζα της Ελλάδος αντί να καταβάλλει φόρους, πληρώνει ετησίως μέρισμα, το οποίο καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο» σημειώνει η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας.
Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον μιας ανώνυμης εταιρείας, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, έστειλε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την απαλλαγή των 29 κτιρίων που ανήκουν στην ΤτΕ σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more