Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 3600 ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ 18 -25...

Συνολικά 3600 άνεργοι απ΄ όλη τη χώρα θα επωφεληθούν από το «Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Κατάρτισης και Πιστοποίησης νέων ανέργων ηλικίας 18 έως 24 ετών ...
για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα Εξωστρέφειας και Επιχειρηματικής Διεθνοποίησης με έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα» που υλοποιούν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εξαγωγέων και η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσα στο 2015 και θα περιλαμβάνει 150 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης καθώς και πρακτική εξάσκηση ενώ οι μετέχοντες θα πληρώνονται με 5 ευρώ την ώρα και επιπλέον θα καταβάλλονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές.


Το Πρόγραμμα αποτέλεσε αντικείμενο της διευρυμένης σύσκεψης των φορέων, που έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας για την υλοποίηση του, στην οποία μετείχε και ο υφυπουργός Εργασίας , Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι το Πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην μόνιμη πρόσληψη των νέων που θα καταρτιστούν. Ανέφερε ακόμη ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Εργασίας συνεργάζεται με τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς της αγοράς στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος που στοχεύει στη μείωση της ανεργίας των νέων, η οποία από 60% έχει κατέβει στο 48% και βαίνει μειούμενη. Επισήμανε ακόμη ότι το 20% των άνεργων νέων που επωφελήθηκαν από τα voucher βρήκαν μόνιμη απασχόληση και πρόσθεσε ότι ευελπιστεί πως θα είναι μεγαλύτερο το ποσοστό των νέων που θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα και θα βρουν εργασία. Πρόσθεσε ακόμη ότι εξετάζεται να δοθούν voucher και για τον τομέα του τουρισμού. Τέλος ανέφερε ότι το Πρόγραμμα αυτό αποτελεί μέρος Πανευρωπαϊκού Προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με 6 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 390 εκατομμύρια αναλογούν στην χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Κυριάκος Λουφάκης ανέφερε ότι το Πρόγραμμα εντάσσεται στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση και ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος οι άνεργοι νέοι θα καταρτιστούν σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής και εξαγωγών, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του θα πάρουν και πιστοποίηση. Το μέλος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Νίκος Βασιλείου, ανέφερε ότι το Πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε από την ανάγκη που έχει η αγορά για στελέχη εκπαιδευμένα στην πρωτογενή παραγωγή και τις εξαγωγές ενώ ο διευθυντής του τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ, Στέλιος Πολυχρόνης, επισήμανε ότι τα στελέχη που θα εκπαιδευτούν θα απορροφηθούν από τις επιχειρήσεις που τα χρειάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more