Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

H τοπική Κερατέας ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μην μπει στο ψηφοδέλτιο η Θ. Τζάκρη













    Φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα αναφορικά με την υποψηφιότητα της Θεοδώρας Τζάκρη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Πέλλας. ο λόγος η στάση της αναφορικά με την στάση όταν ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Κερατέας. Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες της εβδομαδιαίας εφημερίδας Νέα Της Αλμωπίας και με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ δεν αποκλείεται η πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ να μείνει κλειστή για την κα Τζάκρη. άλλωστε έχει ξεκινήσει εσωκομματική διαδικασία και ο μόνος τρόπος αυτή να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια είναι με απόφαση του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα κάτι το οποίο δεν φαίνεται να περπατά καθώς ίσως υπάρξει και η συμμετοχή του πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηλία Θεοδωρίδη ο οποίος ανήκει στην ΔΗΜΑΡ. Τέλος ίσως δούμε στροφή στην κα Τζάκρη προς το Κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου που θα ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα. οι σχέσεις Τζάκρη-Γιωργάκη είναι πολύ καλές μιας και ο ίδιος την είχε χρίσει Υφυπουργό στην πρώτη του κυβέρνηση. Τέλος το ενδεχόμενο αυτό ισχυροποιεί κατά πολύ το νέο του Κόμμα στο νομό Πέλλας καθώς είναι δεδομένο ότι θα δώσει άλλη ώθηση καθώς υπάρχει και η σίγουρη συμμετοχή του πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Γιουματζίδη. 

    Δείτε παρακάτω το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ιστοσελίδα της περιφέρειας Ατικής
    Ένα απίστευτο και σκληρότατο παρασκήνιο εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του ενδεχόμενου ένταξης της βουλευτίνας, πρώην του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρας Τζάκρη, σε ψηφοδέλτιο του κόμματος της Κουμουνδούρου.
    Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την ανατολική Αττική και όχι μόνο, θυμήθηκαν ότι η κ. Τζάκρη την εποχή των βίαιων επεισοδίων της Κερατέας, όταν ο λαός της πόλης αγωνιζόταν για να μην περάσουν τα σχέδια των μεγαλοεργολάβων και αντιπαρατιθόταν δυναμικά με τα ΜΑΤ, ήταν υφυπουργός Εσωτερικών υπό τον Γιάννη Ραγκούση και είχε εκφραστεί πολλάκις κατά του αγώνα αυτού.
    Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα ότι σε δηλώσεις της τον Απρίλιο του 2011 – όταν η αντιπαράθεση βρισκόταν στο φόρτε της – η κ. Τζάκρη είχε καταλογίσει στους αγωνιστές κατοίκους της πόλης ότι αυτοί ευθύνονταν για τα 300.000 ευρώ που είχε κοστίσει μέχρι τότε η αστυνομική επιχείρηση.
    «Η κυβέρνηση δεν έχει καμία όρεξη ούτε για βία, ούτε για ΜΑΤ, ούτε για τα έκτροπα που παρουσιάζονται όλο το τελευταίο τρίμηνο στην Κερατέα» είχε δηλώσει η τότε υφυπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι δεν θα απαιτείτο αστυνομική παρουσία «αν μπορούσαν οι ίδιοι οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκεί να εγγυηθούν ότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές -και δεν κινδυνεύουν μόνο των αστυνομικών- ότι δεν θα καούν μηχανήματα, ότι δεν θα πέσουν μολότοφ στα αυτοκίνητα της Αστυνομίας, ότι δεν θα μπει σε κίνδυνο η ζωή των εργαζομένων που βρίσκονται εκεί στο έργο».
    Λίγες ημέρες αργότερα πάλι η κ. Τζάκρη είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε στην Κερατέα ούτε σε άλλη περιοχή, αφού και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ανάψει το «πράσινο φως» καθώς θεωρεί πρώτη προτεραιότητα τις επενδύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων»!
    Οι δηλώσεις εκείνης της εποχής – όταν μάλιστα από το βήμα της Βουλής – ο τότε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατακεραύνωνε την κυβέρνηση για τα βίαια επεισόδια στην Κερατέα, είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μεταξύ όχι μόνο των Κερατιωτών αλλά και όσων βρίσκονταν στο πλευρό τους.
    Και μπορεί να πέρασαν τα χρόνια όμως, όπως αποδεικνύεται κανείς δεν έχει ξεχάσει, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο ένταξης της κ. Τζάκρη σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια να έχει δημιουργήσει ισχυρές αναταράξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
    Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr αρκετές κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ των οποίων και η Ο.Μ. Κερατέας – έχουν διαμηνύσει εγγράφως στην Κουμουνδούρου πως αν η Θεοδώρα Τζάκρη ενταχθεί σε ψηφοδέλτιο του κόμματος αυτές – δηλαδή τα μέλη τους – δεν θα συμμετέχουν στις εκλογές.
    Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως γίνεται κατανοητό δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό έως και εκνευρισμό στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ αφού επισημαίνεται ότι ακόμη και μία ψήφος να χαθεί είναι τεράστιο κόστος στην πορεία του κόμματος προς την εξουσία!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more