Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Οι δραστηριότητες του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάκη Πασχαλίδη λίγο πριν τις εκλογές



Τα ψέματα τελείωσαν … στη Λαϊκή Αγορά της Έδεσσας. Ο κόσμος δεν φοβάται να εκφραστεί ανοιχτά. Ζητά εδώ και τώρα ανατροπή.






Οι αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές που μας οδήγησαν στο πουθενά τελειώνουν σε λίγα 24ωρα.


Δεν είναι τυχαίο ότι σε ένα από τα αρχαιότερα παζάρια των Βαλκανίων, έτσι όπως υμνήθηκε από τον μεγάλο συγγραφέα μας Μενέλαο Λουντέμη, ένα μελίσσι ανθρώπων συναλλάσσεται και συζητά.

Συζητά την επόμενη ημέρα, την ημέρα ελπίδας που έρχεται. Σκοροφαγωμένες συντάξεις, επιδόματα, χαμηλοί μισθοί, ελάχιστες υπηρεσίες από ένα ανύπαρκτο αδηφάγο κράτος και όλοι αναρωτιούνται; Έτσι σώσανε την χώρα;


Ποια είναι η χώρα αν δεν είναι οι άνθρωποί της; Ποιος είναι ο τόπος χωρίς τους ανθρώπους του; Ποια είναι η κοινωνία χωρίς κοινωνικότητα, χωρίς αλληλεγγύη; Χωρίς σκέψη έτσι ικανοποιώντας την δίψα των άπληστων αφήνουμε το κοσμάκη να αργοπεθαίνει.

Όχι δεν είναι αυτό πολιτική. Πολιτική είναι να έρχεσαι αντιμέτωπος με τα προβλήματα και να τα λύνεις προς όφελος των πολλών όχι των δανειστών, των τοκογλύφων, των ολιγαρχών και των αγορών.

Φτάνει πια. Ανατροπή τώρα.
Τρίτεκνοι = Πολύτεκνοι

Βρεθήκαμε με τον εκπρόσωπο των τριτέκνων Ελλάδας στην γέφυρα Κιουπρί της Έδεσσας και επανεπιβεβαιώσαμε την στήριξη στην οικογένεια και στα παιδιά. Την γέφυρα στο αύριο.

Η εξομοίωση τριτέκνων με τους πολύτεκνους που επιβάλλεται να γίνει με πρόταση νόμου, δεν θα γίνει σε βάρος των τελευταίων αλλά θα γίνει η γέφυρα της στήριξης των οικογενειών ως ουσιαστική ενίσχυση των παιδιών. Τα παιδιά είναι στο κέντρο της πολιτικής μας. Οι αυριανοί πολίτες που πρέπει να σκέφτονται πιο ελεύθερα και πιο δημιουργικά από εμάς.


Η Ελλάδα είμαστε μια χώρα που γερνάει, μια χώρα που ο ενεργός πληθυσμός της λιγοστεύει και αυτό γιατί η κυβερνητική πολιτική είναι εχθρική απέναντι στην οικογένεια.

Έτσι το δημογραφικό πρόβλημα θα μας βασανίζει εάν δεν γίνει κατανοητό πόσο σημαντική είναι η θεσμοθέτηση εργαλείων για την στήριξη της ελληνικής λαϊκής οικογένειας.  Και η συμβολή της τρίτεκνης οικογένειας είναι όπως της πολύτεκνης.

Μόνο έτσι θα ευελπιστούμε σε καλύτερη κοινωνία. Με στείρες ανταγωνιστικές λογικές, του χθες, ο θάνατός σου η ζωή μου δεν χτίζεις πολίτες, χτίζεις ομήρους, χωρίς σκέψη, χωρίς αίσθηση του εμείς. Μόνο πολίτες με εγωισμό που προτάσσουν επιτακτικά το εγώ τους.

Αυτό ξεκινά από την λαϊκή οικογένεια και η στήριξη της είναι επιτακτική όσο ποτέ. Τα παιδιά χρειάζονται την στήριξη και την προσοχή μας.

Φτάνει πια. Ανατροπή τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more