Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Συνελήφθη στην Αθήνα ο εγκέφαλος των τζιχαντιστών του Βελγίου

Στη ΓΑΔΑ κρατείται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τζιχαντιστών.

Οι προσαγωγές υπόπτων που από πολύ νωρίς είχαν κάνει οι αστυνομικοί απέδωσαν καρπούς.
Στη ΓΑΔΑ προσήχθη και κρατείται και ο 27χρονος που αναζητούσαν οι Βελγικές αρχές και ο οποιός φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της επιχειρούμενης επίθεσης στο Βέλγιο.
Οι αστυνομικοί είχαν στη διάθεσή τους δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και φωτογραφίες από υπόπτους και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 27χρονο φερόμενο αρχηγό και χρηματοδότη της βελγικής τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Είναι Βέλγος μαροκινής καταγωγής που μεγάλωσε στο Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών. Πρόκειται για άνδρα ο οποίος επέστρεψε από τις μάχες στη Συρία και τώρα βρισκεται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το σήμα της βελγικής αστυνομίας προς τις ελληνικές αρχές, πρόκειται για τον 27χρονο Βέλγο τζιχαντιστή, Αμπντελαχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος είχε φύγει από το Βέλγιο για να πολεμήσει με τον ISIS στη Συρία, επικοινωνούσε τηλεφωνικά από την Ελλάδα με κρατούμενο των βελγικών φυλακών και συγκεκριμένα τον αδελφό ενός από τους δύο που σκοτώθηκαν στην μάχη με τους αστυνομικούς στο Βέλγιο, μέσω του οποίου έδινε κατευθύνσεις στα μέλη της ομάδας.
Οι ελληνικές αρχές, με τη σύλληψη αυτή, κατάφεραν να απαντήσουν στα βελγικά δημοσιεύματα που κατηγορούσαν την ελληνική πλευρά για ολιγωρία και καθυστέρηση.


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more