Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ο μάγειρας Τ. Χατζηαργυρίου μας κάνει λαγό!

Tasos Chatziargiriou
Επιστροφή λοιπόν και πάλι στην αγαπημένη μας συνήθεια που είναι να γράφουμε την μαγειρική στο www.meaopopsi.gr του φίλου μου δημοσιογράφου Χρήστου Δημητριάδη. Αφού λοιπόν την προχθές γράψαμε για τον Πατσά, σήμερα θα σας πως, πως μαγειρεύουμε τον λαγό! Ο λαγός είναι και αυτός χειμωνιάτικος καθώς το κρέας του είναι ιδιαίτερα φρεπτικό ενώ δεν παχαίνει και ομορφαίνει! Καταρχήν πάρτε τα ακόλουθα :

1 λαγός, 11/2-2 κιλά περίπου, πλυμένος με νερό και ξίδι και κομμένος σε μερίδες 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 400 γραμμ. ντοματάκια αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα

Καθαρίζουμε καλά τον λαγό και τον βάζουμε στο ταψί μαζί με τα παραπάνω παρελκόμενα σε μέτρια φωτιά για να μην μας αρπάξει!  Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας. Σβήνουμε με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για ½ ώρα. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, το πιπέρι, την κανέλα, τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, αλάτι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 1½ ώρα, να μείνει με τη σάλτσα του. Δεν το ανακατεύουμε για να μη λιώσουν τα κρεμμύδια και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Για να μην τα λέμε και κουράζουμε προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 1½ ώρα στους 180ο-200οC σε προθερμασμένο φούρνο. Άντε και καλή μας όρεξη!

tips: Βάλτε λευκό κρασί και το γεύμα μας είναι μούρλια!

9 σχόλια:

  1. μαγειρα κουφαλα μολις βγηκε ο ΣΥΡΙΖΑ λαγό μαγείρεψες! πως φαινετε οτι τα αρπαξες χοντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μάγειρα είσαι ο καλύτερος! γράψτους όλους ρε μάγκα είσαι κούκλος. Μια θαυμάστρια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ ο μάγειρας μάγκας! που τον κυνηγαει η μιση Εδεσσα. Μάγειρα τρεχα να κρυφτείς γιατι αμα σε πιασω στα χερια μου θα φας πολλες φαπες.

      Αλλά κατάλαβα τι σοϊ θαυμάστρια είσαι και εσύ για να τον θαυμάζεις......όπως είναι ο μάγειρας στην φώτο αλλά με περούκα και ξανθό μακρύ μαλλί......

      Διαγραφή
  3. Μάγειρα τωρα που ανεβηκαν τα δικα σου ατομα στην κυβερνηση να μας πεις και ποιο υπουργειο θα αναλάβεις! Να προσέχεις όμως που κυκλοφορείς μην σε πετύχει πουθενα κανένας τζιχαντιστής και σε πετάξει από καμιά ταράτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mageira eisai o kalyteros phda phda phda toys!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μάγειρα προσεξε τα παλούκια μόνο! είναι μεγάλα και χοντρά!

      Διαγραφή
  5. Geia sou mageira leventi! min fovase tipota! orma tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τάσο σε παω σε όλα αλλά τα φαγητά σου δεν τρώγονται ρε αδερφέ! άλλαξε επάγγελμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάγειρα προσεχε μη σε κρεμασουν και σενα πανω σε καμια μπασκετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more