Η διαδικασία της ψηφοφορίας των βουλευτικών εκλογών θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί μετά από 12 ώρες στις 19:00.
Αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα ξεκινήσει η διαλογή των ψηφοδελτίων. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, μέσω του ειδικού συστήματος SRT, αλλά και με τον παραδοσιακό τρόπο, θα ξεκινήσουν τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από τα κατά τόπους εκλογικά τμήματα προς το στρατηγείο των εκλογών στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου θα γίνεται η καταχώρησή τους στο σύστημα της εταιρείας Singular.
Οι περιφέρειες θα συλλέγουν τα αποτελέσματα από τους δήμους και θα τα στέλνουν στο υπουργείο. Διαφορές θα υπάρχουν στην ταχύτητα της ενημέρωσης των δεδομένων της Επικράτειας, η οποία από τα πέντε λεπτά που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, εφέτος θα επιτυγχάνεται σε ένα λεπτό και στα στοιχεία σταυροδοσίας, που, ενώ, μέχρι τώρα, τα συγκεντρωτικά στοιχεία περιορίζονταν για το νομό Αττικής, σε αυτές τις εκλογές θα παρέχεται η δυνατότητα έως το πρωί της Δευτέρας να υπάρχουν και για τις υπόλοιπες περιφέρειες.
Πάνω από 240 υπάλληλοι της εταιρείας Singular Logic είναι επιφορτισμένοι με την επεξεργασία των στοιχείων και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων, έτσι όπως έρχονται από τις περιφέρειες.
Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση θα γίνει μετά τις 21:30, εφόσον έχει συλλεχθεί αντιπροσωπευτικό δείγμα με τη μέθοδο SRT. 4.815 δικαστικοί αντιπρόσωποι θα στείλουν τα αποτελέσματα με γραπτό μήνυμα μέσα από τα εκλογικά κέντρα.
Αν υπάρχει εκλογικό «θρίλερ» στην ουρά για το πόσα κόμματα θα μπουν στη βουλή, κάτι που καθορίζει και την αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα, τότε η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα αργήσει.
Συνολικά θα ανοίξουν 19.733 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων τα 574 είναι εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών.