Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Οι συνταγές μου μάγειρα!

Ο γνωστός μάγειρας Τάσος Χατζηαργυρίου επιστρέφει στο www. meapopsi.gr
Tasos Chatziargiriou


Τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήξουμε για άλλα 10 χρόνια άντε καθαρίσαμε! Το γνωστό άσθμα του Διονύση Σαββόπουλου είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ. Έτσι και εγώ αποφάσισα να βάζω από μια συνταγή κάθε μέρα την οποία θα σας παρουσιάζω όπως ξέρω εγώ μέσα από το σάιτ www.meapopsi.gr του καλού μου φίλου και δημοσιογράφου Χρήστου Δημητριάδη. Αυτά βέβαια ως το Πάσχα που αμέσως μετά βλέπω να την κάνω και πάλι για τα ξένα καθώς πρέπει να βγει και το μεροκάματο. Σήμερα λοιπόν θα ξεκινήσω με την λεγόμενη σούπα των ανθρώπων που λένε καληνύχτα στις 9 το πρωί. Αναφέρομαι στον θρεπτικό-θεραπευτικό και μαλακτικό ΠΑΤΣΑ! Μάλιστα προχθές πήγα πήρα από τον φίλο μου τον Ιορδάνη που δουλεύει στου Βουλγαράκη και τον έβρασα! Εκεί λοιπόν μου ήρθε η ιδέα! Θα ξεκινήσω την πρώτη μου παρουσίασή με τον πατσά.
Βασικά χρειαζόμαστε τα ακόλουθα:

Για το μαγείρεμα
  • 2 κιλά ποδαράκι μοσχαρίσιο μπροστινό
  • 2,5 λίτρα νερό
  • 4 κ.σ. ξύδι από κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο (χωρίς την φύτρα)
  • 1 κ.σ. αλάτι
Για το σκορδοστούμπι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 6-7 κ.σ. ξύδι από κρασί
  • μπούκοβο για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Ο  πατσάς θέλει καλό καθάρισμα και καλό βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Θέλει και το λεγόμενο σαρδέμι που πρέπει να πάει μέσα. Τον Βράζουμε για αρκετή ώρα και μετά τον ψιλοκόβουμε. Παίρνουμε από πάνω ζουμί και λίπος, ρίχνουμε κόκκινο πιπέρι και φτιάχνουμε την σάλτσα. Το βάζουμε στο πιάτο μας και καλή μας όρεξη!

1) Πλένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more