Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Το πρόγραμμα του Αλμωπού, του Εδεσσαϊκού, του Ηρακλή Άσπρου και του Απόλλων Κρύας Βρύσης



 Καρέ καρέ το πρόγραμμα των πρωτοπόρων στην Α1 της ΕΠΣ Πέλλας

Το meapospi.gr σας παρουσιάζει το πλήρες πρόγραμμα των διεκδικητών της ανόδου στην Γ Εθνική κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων Πέλλας ώστε να εκδοθούν τα συμπεράσματα 9 αγωνιστικές πριν το τέλος.
Δείτε παρακάτω:
Το καλεντάρι
Για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος μένουν ακόμη 9 αγωνιστικές.  Ο Αλμωπός Αριδαίας έχει το παρακάτω πρόγραμμα:
22η αγωνιστική: Δόξα Εξαπλατάνου-Αλμωπός (Εκτός έδρας σε ουδέτερο λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων
23η αγωνιστική:  Αλμωπός- ΠΑΟΚ Γιαννιτσών (3-0 α.α.)
24η αγωνιστική: Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας-Αλμωπός
25η αγωνιστική: Αλμωπός- Ελπίδα Έδεσσας (3-0 α.α.)
26η αγωνιστική: Αλμωπός-Δόξα Ριζού
27η αγωνιστική: Εθνικός Γιαννιτσών-Αλμωπός
28η αγωνιστική: ΡΕΠΟ
29η αγωνιστική: Ορφέας Ριζαρίου-Αλμωπός
30η αγωνιστική: Αλμωπός-Απόλλων Κρύας Βρύσης
Συμπέρασμα: Ο Αλμωπός Αριδαίας στις 9 αγωνιστικές που απομένουν κερδίζει 6 πόντους στα χαρτιά και έχει ένα ρεπό. Καθοριστικός είναι ο αγώνας της άλλης εβδομάδας σε ουδέτερο γήπεδο με τον Εξαπλάτανο και το ποιο δύσκολο ματς είναι την τελευταία αγωνιστική με την Κρύα Βρύση. Το πρόγραμμα του θεωρείται βατό και δύσκολα να έχει άλλες ήττες.


Ο Εδεσσαϊκός το ακόλουθο πρόγραμμα:
22η αγωνιστική: Εδεσσαϊκός-Εθνικός Γιαννιτσών
23η αγωνιστική:  ΡΕΠΟ
24η αγωνιστική: Ορφέας Ριζαρίου-Εδεσσαϊκός
25η αγωνιστική: Εδεσσαϊκός-Απόλλων Κρύας Βρύσης
26η αγωνιστική: Ολυμπιακός Γαλατάδων-Εδεσσαϊκός
27η αγωνιστική: Εδεσσαϊκός-Όλυμπος Αψάλου
28η αγωνιστική: Ηρακλής Άσπου-Έδεσσαϊκός
29η αγωνιστική: Εδεσσαϊκός-Δόξα Μανδάλου
30η αγωνιστική: Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας-Εδεσσαϊκός
Συμπέρασμα: Οι Εδεσσαίοι έχουν επικίνδυνες εξόδους στο Άσπρο που είναι ντέρμπι και στην Πέλλα ενώ αντιμετωπίζουν την Κρύα Βρύση σε ένα καθοριστικό ματς την 25η αγωνιστική στην Έδεσσα. Μετά τον Αλμωπό έχουν το ποιο εύκολο πρόγραμμα θεωρητικά.
Το πρόγραμμα του Ηρακλή Άσπου
22η αγωνιστική: Κρύα Βρύση-Ηρακλής Άσπου
23η αγωνιστική:  Ηρακλής Άσπρου-Γαλατάδες
24η αγωνιστική: Άψαλος-Ηρακλής Άσπρου
25η αγωνιστική: Δόξα Ριζού-Ηρακλής Άσπρου
26η αγωνιστική: Ηρακλής Άσπρου-Δόξα Μανδάλου
27η αγωνιστική: Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας-Ηρακλής Άσπρου
28η αγωνιστική: Ηρακλής Άσπου-Έδεσσαϊκός
29η αγωνιστική: Δόξα Εξαπλατάνου-Ηρακλής Άσπρου
30η αγωνιστική: Ηρακλής Άσπρου-ΠΑΟΚ Γιαννιτσών (3-0 α.α.)
Συμπέρασμα: Μπορεί να μην υπάρχει ρεπό και να κερδίζονται 3 πόντοι στα χαρτιά αλλά το γεγονός ότι δίνει εκτός έδρας ματς στην Κρύα Βρύση, στην Πέλλα και πονηρά ματς σε Άψαλο, Ριζό και Εξαπλάτανο δυσκολεύει κάπως τα πράγματα. Το ματς που ίσως αποδειχθεί καθοριστικό είναι αυτό της 28ης αγωνιστικής με τον Εδεσσαϊκό.
Το πρόγραμμά του Απόλλων Κρύας Βρύσης
22η αγωνιστική: Κρύα Βρύση-Ηρακλής Άσπου
23η αγωνιστική:  Δόξα Μανδάλου-Κρύα Βρύση
24η αγωνιστική: Απόλλων Κρύας Βρύσης-Πέλλα
25η αγωνιστική: Εδεσσαϊκός-Απόλλων Κρύας Βρύσης
26η αγωνιστική: Απόλλων Κρύας Βρύσης-Δόξα Εξαπλατάνου
27η αγωνιστική: Απόλλων Κρύας Βρύσης-ΠΑΟΚ Γιαννιτσών (3-0 α.α.)
28η αγωνιστική: Μ.Α. Πέλλας-Απόλλων Κρύας Βρύσης
29η αγωνιστική: Απόλλων Κρύας Βρύσης-Ελπίδα Έδεσσας (3-0 α.α.)
30η αγωνιστική: Αλμωπός-Απόλλων Κρύας Βρύσης
Συμπέρασμα: Ο ιστορικός Απόλλων Κρύας Βρύσης παίζει τα ρέστα του την Κυριακή με το Άσπρο. Μπορεί να κερδίζει 6 πόντους στα χαρτιά άλλα πραγματικά κάθε αγωνιστική που έρχεται είναι και ποιο δύσκολη. Το πρόγραμμα του δεν θεωρείται βατό.

Play of
1.     Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
            Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε έναν (1) όμιλο των 15 ομάδων, με τον παρακάτω τρόπο:
Α.            Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος)  και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων, προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.
                Έτσι, οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων από τη 1η θέση μέχρι και τη 15η  θέση (κανονική περίοδος).
Πρωταθλήτρια ομάδα για την περίοδο 2014 – 2015 είναι η πρώτη της βαθμολογικής κατάταξης εφόσον η βαθμολογική διαφορά από τη δεύτερη είναι μεγαλύτερη ή ίση των τεσσάρων (4) βαθμών και δεν διεξάγονται αγώνες play-offs. Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει διαφορά βαθμών μικρότερη των τεσσάρων (4), τότε διεξάγονται αγώνες play-offs μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 4η ως εξής:
 PLAY-OFFS ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
            ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :
            Α ΦΑΣΗ.
Ο 1ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 4ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου με την προυπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των έξι (6) βαθμών. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 1ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης ( σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια.
            Ο 2ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 3ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, εφόσον ο 1ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει ίση ή μικρότερη διαφορά πέντε (5) βαθμών από τον 3ο στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου. Στη  περίπτωση που ο 4ος του βαθμολογικού πίνακα μετέχει στην διαδικασία των αγώνων play off  ο αγώνας μεταξύ του 2ου στον βαθμολογικό πίνακα και του 3ου  του βαθμολογικού πίνακα, διεξάγεται ανεξάρτητα από την βαθμολογική διαφορά που έχουν μεταξύ τους. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 2ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης ( σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια.
            Β ΦΑΣΗ
            Οι νικητές των αγώνων των παραπάνω ζευγαριών, θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου στην κανονική περίοδο, για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης (σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια και η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ και έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στους αγώνες Πρωταθλητριών ΕΠΣ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.
PLAY OUT – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
                Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο (2) τελευταίες θέσεις, δηλαδή την 14η & 15η  θέση θα υποβιβαστούν απευθείας στην Α’ κατηγορία για την περίοδο 2015 – 2016.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 10η μέχρι και τη 13η, στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία υποβιβασμού (play - out) στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία της επόμενης περιόδου 2015 - 2016 με τον παρακάτω τρόπο:
Α ΦΑΣΗ
Ο 10ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 13ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου με την προυπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των έξι (6) βαθμών. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 1ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης ( σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια. Ο ηττημένος υποβιβάζεται στην Α ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015/2016.
            Ο 11ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 12ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς εφ όσον αγωνίζεται το ζευγάρι 10-13 και σε περίπτωση που δεν αγωνισθεί το παραπάνω ζευγάρι  με την προυπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των δύο (2) βαθμών. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 2ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης ( σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια. Ο ηττημένος υποβιβάζεται στην Α ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015/2016.
            Β ΦΑΣΗ
            Οι νικητές των αγώνων των παραπάνω ζευγαριών, θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου στην κανονική περίοδο. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης (σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια.
Έτσι, στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2014 – 2015 θα υποβιβαστούν συνολικά τέσσερις (4) ομάδες (δύο  (2) απευθείας και δύο (2) με την παραπάνω διαδικασία). Σε περίπτωση υποβιβασμού σωματείου της δύναμής μας, από τις Εθνικές κατηγορίες και μη ανόδου της πρωταθλήτριας ομάδας μας Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2014/2015 στη  Γ’ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, υποβιβάζεται  διαδοχικά και η  ομάδα που κατέλαβε στον τελικό βαθμολογικό πίνακα κατά σειρά την 11η  θέση , έτσι ώστε η Α1 κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο  2015/2016 να απαρτίζεται από δέκα τέσσερις ( 14 ) ομάδες.
Με βάση τα παραπάνω, η Α1 Κατηγορία για την περίοδο 2015/2016 θα απαρτίζεται από δεκατέσσερις (14) ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more