Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Καλά πάμε...Εδιωξαν την τρόικα και από την Κύπρο

KYPROS-TROIKA
Στο δρόμο της Ελλάδας και της κυβέρνησης Τσίπρα, είπαν όχι και οι Κύπριοι στους δανειστές-τοκογλύφους, που ήθελαν να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων, διώχνοντας τη δική τους τρόικα, από τη Μεγαλόνησο.
Η κυπριακή κυβέρνηση, φαίνεται πως έλαβε σοβαρά υπόψη την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα, για κοινό μέτωπο εναντίον της λιτότητας και των απαράδεκτων απαιτήσεων των δανειστών και τους έστειλε από εκεί που ήρθαν. 
Η Λευκωσία, στην ίδια γραμμή με την Αθήνα, απέρριψε τις αξιώσεις των δανειστών-τοκογλύφων,
να βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια όσων χρωστούν στις τράπεζες, για να πουληθούν μετά, για ένα κομμάτι ψωμί, στα γνωστά «κοράκια» των χρηματαγορών.
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης, όλων των κομμάτων, αλλά και της Κυπριακής Βουλής, αντέταξε ένα περήφανο ΟΧΙ στους τοκογλύφους και αρνήθηκε να υποκύψει στη θρασύτατη αξίωση τους. Ετσι, οι εκπρόσωποι της τρόικα, αναγκάστηκαν να τα μαζέψουν και να φύγουν άρον-άρον, αφού το σατανικό τους σχέδιο σκόνταψε στην αντίσταση των Κυπρίων αδελφών τους.
 
Στην προσπάθεια τους να σώσουν τα προσχήματα, οι τροικανοί, προσπάθησαν να «χρυσώσουν το χάπι» προς τα αφεντικά τους, κάνοντας λόγο για προσπάθεια που θα συνεχιστούν, αλλά, στην ουσία, ομολογούν πως... έφαγαν πόρτα.
“Με δεδομένη την περαιτέρω αναστολή της αποτελεσματικής εφαρμογής του πλαισίου των εκποιήσεων, η επίτευξη συμφωνίας για αξιολόγηση δεν ήταν δυνατή κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης”, τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση για την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία υπογραμμίζεται επίσης ότι “η εφαρμογή του πλαισίου των εκποιήσεων και η υιοθέτηση μιας σύγχρονης νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας είναι βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος”.
Όπως επισημαίνεται, “ομάδες προσωπικού (σε τεχνικό επίπεδο) της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ επισκέφθηκαν τη Λευκωσία από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου και συζήτησαν με τις κυπριακές Αρχές, την πρόοδο στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης, τις προτεραιότητες και τα ορόσημα για το επόμενο διάστημα, καθώς και τη σημασία μιας ισχυρής και βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης”.
Στη συνέχεια, στην ανακοίνωση της τρόικας αναφέρεται ότι “οι ομάδες σημείωσαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και τις προκλήσεις για την προσεχή περίοδο. Η εφαρμογή του πλαισίου των εκποιήσεων και η υιοθέτηση μιας σύγχρονης νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας είναι βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος. Τα βήματα αυτά στοχεύουν στη μείωση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Κύπρο.
Με δεδομένη την περαιτέρω αναστολή της αποτελεσματικής εφαρμογής του πλαισίου των εκποιήσεων, η επίτευξη συμφωνίας για αξιολόγηση δεν ήταν δυνατή κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης. Οι ομάδες (της τρόικας) προσβλέπουν σε μια έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μόλις υπάρξουν οι συνθήκες για μια θετική κατάληξη”.
http://www.kontranews.gr/
You might also like:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more