Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Η Μόσχα στέλνει επιθεωρητές στις 6 Απριλίου: "Άμεση επανέναρξη των ελληνικών εξαγωγών στη ρωσική αγορά"

ΜΕ ΤΟ "ΒΛΕΜΜΑ" ΣΤΗΝ ΑΧΑΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Στην τελική ευθεία έχει μπει η δαδικασία επανέναρξης των ελληνικών εξαγωγών στην αγορά της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά και μέσω αυτής σε ολόκληρη την Ευρασιατική Ένωση, δίνοντας μεγάλη ανάσα στην ελληνική οικονομία.
Mιας Ευρασιατικής Ένωσης που για την ώρα αποτελείται από τις Ρωσία,Αρμενία,Καζακστάν και Λευκορωσία και τον Μαϊο εισέρχεται και το Κιργιστάν, και θα προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες στις ελληνικές εξαγωγές,σε μια ενιαία αγορά 185.000.000 ανθρώπων που αναμένεται να μεγαλώσει στο εγγύς μέλλον με την εισδοχή νέων κρατών-μελών.
Σε τελωνιακή σύνδεση βρίσκεται ήδη και το Τατζικιστάν το οποίο αναμένεται να μπει στο άμεσο μέλον στην Ευρασιατική Ένωση. Χώρες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για τελωνειακούς δεσμούς με τον καινούριο υπερεθνικό γίγαντα είναι οι Ινδία, Ισραήλ, Νέα Ζηλανδία, Tυνισία, Τουρκία, και Βιετνάμ. Όπως γίνεται κατανοητό τα ωφέλη μπορούν να είναι τεράστια σ εμια καινούργια αγορά χωρίς περιορισμούς για την ελληνική επιχειρηματικότητα.
Ο έλεγχος της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Εποπτείας θα ξεκινήσει στις 6 Απριλίου δύο ημέρες πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στη Μόσχα όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν. Οι Ρώσοι θέλουν να είναι όλα έτοιμα για την επανεκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων σε ουσιαστικές βάσεις.
Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Εποπτείας ανακοίνωσε ότι επιθεωρητές της θα ξεκινήσουν σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, στις 6 Απριλίου, ελέγχους μονάδων μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην επανέναρξη των εξαγωγών τους στη Ρωσία μετά την άρση των ρωσικών αντίμετρων στις κυρώσεις της ΕΕ ως προς σειρά ευρωπαϊκών χωρών, όταν αυτή αποφασιστεί.
Τις σχετικές δηλώσεις έκανε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο βοηθός του επικεφαλής της Υπηρεσίας, Αλεξέι Αλεξέενκο, ο οποίος είχε πρόσφατα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και είχε συνομιλίες με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη.
«Θα διεξαχθεί έλεγχος σε επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είχαν προηγουμένως ελεγχθεί, ως προς τη συμμόρφωση τους με τη νομοθεσία της Ρωσίας και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης. Όσον αφορά εκείνους που ελέγχθηκαν στο παρελθόν, θα δούμε τα αποτελέσματα, τα οποία θα μας δείξουν το κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε τις διαβεβαιώσεις των κρατικών κτηνιατρικών υπηρεσιών» δήλωσε ο Αλ. Αλεξέενκο.
«Θα ξεκινήσουμε τους ελέγχους από την Ελλάδα. Η Κύπρος είναι δίπλα, οπότε οι ειδικοί μας, μετά την Ελλάδα, μπορούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο» προσέθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται ότι για τις 8 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο, ενώ την περασμένη εβδομάδα το ρωσικό υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας ανακοίνωσε ότι μελετά πιθανές εκδοχές ώστε να επιτραπεί η εισαγωγή στη Ρωσία ορισμένων αγροτικών προϊόντων από σειρά χωρών, πρωτίστως από την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κύπρο.
 Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more