Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Γεώργιος Επιτήδειος στην Ευρωβουλή: Παραβίαση της περιουσίας της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας


Ερώτηση προς την Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την βεβήλωση του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα από τις Αλβανικές Αρχές.

Ακολουθεί το κείμενο:

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας Θωμά Δήμα αλλά και με τον εγχώριο Τύπο, ο  Καθεδρικός ναός της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα, βεβηλώθηκε μετά από εντολές της αλβανικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, δημόσια συνεργεία ξερίζωσαν τα δένδρα του περιβάλλοντος χώρου και αφαίρεσαν την διακοσμητική περίφραξη του ναού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι άδειες οικοδόμησης που εγκρίθηκαν πριν λίγα χρόνια όταν ξεκίνησε η κατασκευή του ναού περιλάμβαναν τα στοιχεία του αφαιρέθηκαν και το γεγονός ότι ο ναός αλλά και ο περιβάλλοντας χώρος είναι ιδιωτική περιουσία δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα ως προς την νομιμότητα και την σκοπιμότητα της πράξης αυτής. Σύμφωνα με τις Αλβανικές αρχές ο λόγος  για αυτή την κατάφορα παράνομη πράξη είναι η υποτιθέμενη ανασυγκρότηση της χωροταξίας των μνημείων στο κέντρο των Τιράνων.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Είναι ενήμερη για την παραπάνω παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας;


Τι προτίθεται να πράξει ούτως ώστε να μη προσβάλονται οι θρησκευτικές ελευθερίες της Ελληνικής κοινότητας των Τιράνων;


Eπιμέλεια: Πολυχρόνης Κασίδης, Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more