Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα πάρει η Ελλάδα λεφτά...[photo]

Ένα εξαιρετικά κατατοπιστικό ρεπορτάζ για την χρηματοδότηση... της Ελλάδας ως το τέλος Αυγούστου παρουσιάζει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Στον ανωτέρω πίνακα η εφημερίδα παρουσιάζει αναλυτικά τι έγινε ως σήμερα και αναπτύσσει με ημερομηνίες τι θα συμβεί στο εξής με την χρηματοδότηση της Ελλάδας, η οποία όπως όλα δείχνουν, ξεμπλοκαρίστηκε στην χθεσινοβραδυνή μίνι Σύνοδο Κορυφής με τους 7 ηγέτες:
1η Απριλίου: Η ΕΚΤ θα αποφασίσει να ρίξει ρευστό επειγόντως στις ελληνικές τράπεζες
15 Απρίλιου: Η ΕΚΤ θα αποφασίσει την νομισματική της πολιτική
6 Μαίου: Η ΕΚΤ θα αποφασίσει να ρίξει ρευστό στις ελληνικές τράπεζες
11 Μαίου: Συνεδρίαση του Eurogroup
15 Ιουνίου: Συνεδρίαση του Eurogroup
30 Ιουνίου: Τελειώνει η 4μηνη παράταση του προγράμματος
20 Ιουλίου-20 Αυγούστου: Η ΕΚΤ αγοράζει 7 δις δολάρια ελληνικά ομόλογα

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ της η γαλλική εφημερίδα:

Η Ελλάδα δεσμεύτηκε στην χθεσινή 7μερή συνεδρίαση των ηγετών να παρουσιάσει μέσα στις επόμενες ημέρες «έναν πλήρη κατάλογο μεταρρυθμίσεων» στους ευρωπαίους εταίρους της ώστε να λάβει τα χρήματα που χρειάζεται επειγόντως για να αποφύγει την οικονομική ασφυξία, αναφέρει το ρεπορτάζ της Le Monde.

Η Αθήνα θα παρουσιάσει «μια συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων και δεσμεύσεων» ανακοίνωσαν το βράδυ της Πέμπτης οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οποίοι ως εκείνη τη στιγμή έκαναν λόγο για «πολύ μικρή πρόοδο» που αφορούσε στο κρίσιμο ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας, προσθέτει η γαλλική εφημερίδα.

Αυτή η απόφαση ξανάφερε στις ράγιες τη σωτηρία της χώρας και την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, εκτίμησε από την πλευρά του ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε απαιτήσει αυτή τη μίνι Σύνοδο για να παρουσιάσει τις θέσεις του, καταλήγει η Le Monde>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more