Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Από όλους ποιο καλά τα λέει ο Αλέξης!


Του Χρήστου Δημητριάδη Δημοσιογράφου*



Απλός, ειλικρινής, πραγματιστής. Έτοιμος για τη μεγάλη συμφωνία ή ακόμη και για τη ρήξη. Παραδέχθηκε κάθε λάθος που έκανε από την ώρα που εκλέχτηκε Πρωθυπουργός. Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα και για την συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR και στην εκπομπή ΕΝΙΚΟΣ του Νίκου Χατζηνικολάου.  Άλλωστε τον τελευταίο καιρό όλοι μας ψάχνουμε μια βρούμε μια νέα πίστη, μια νέα ιδεολογία απέναντι στον ορυμαγδό του καταναγκαστικού δρόμου θυσίες θυσίες  θυσίες  χωρίς σταματημό που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό τόξο Σαμαρά-Βενιζέλου. 

Από την μια άκουσα με προσοχή τη συνέντευξη της Μαρί Λεπέν στον Πρετεντέρη, ηγέτιδας της Γαλλικής ακροδεξίας και ταυτισμένης αντιευρωπαίας μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή ελίτ.  Δεν με έπεισε για τη λύση που θα έπρεπε να έχει. Ακραία. Συντηρητική  και σαφώς με Κρατικιστική αντίληψη τόνισε ότι ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε και η νομισματική Ένωση όταν δημιουργήθηκε δεν θα είχε ισόβια παρουσία. Άρα αν είναι να διαλυθούν κάποια στιγμή ας γίνει τώρα. Άλλωστε οικονομία έχουμε (Γαλλία), νόμισμα έχουμε (Φράγκο), ξένα χέρια έχουμε (μετανάστες). Μπορούμε να υποστηρίξουμε την αλλαγή. Για την Ελλάδα όμως; Καμία απάντηση. Άλλωστε ως γνήσια Γαλλίδα σοβινίστρια δεν την νοιάζει τι θα κάνει η Ελλάδα μας.

Από την άλλη ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκπομπή του ΜΕΓΚΑ με τους δημοσιογράφους Όγλα Τρέμη και Νίκο Ευαγγελάτο, για το μόνο που δεσμεύτηκε είναι η μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 5% ενώ φάνηκε να χαμογελά μειλίχια με τα στραβοπατήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόταση όμως δεν ξεστόμισε. Άλλωστε οι θέσεις του γνωστές όταν επί 2,5 χρόνια κυβερνούσε με τον εταίρο του Βενιζέλο και το μόνο που έκανε σε τελική ανάλυση είναι να βυθίσει τη Χώρα και άλλο στην μνημονιακή κόλαση ιδιαίτερα την τελευταία χρονιά (2014) όπου τηρούσαμε κατά γράμμα το μνημόνιο αλλά οι Ευρωπαίοι δεν έστελναν ούτε ένα Ευρώ!

Οι άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί όπως ο Άγγλος εθνικιστής Φάρατζ και ο Ιταλός Πέπε Γκρίλο το μόνο που κάνουν είναι να λαϊκίζουν εισπράττοντας την οργή των πολιτών αλλά όταν σοβαρεύουν τα πράγματα οι απόψεις τους θυμίζουν Ραχήλ Μακρή σε συνδυασμό με Παναγούλη σε Ευρωπαϊκή έκδοση. Άρα γραφικές περιπτώσεις.

Εν κατακλείδι λοιπόν ο μόνος πολιτικός σήμερα που προσεγγίζει την αλήθεια με όλες τις αδυναμίες οι οποίες τον χαρακτηρίζουν είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αγωνίζεται για την τίμια και άδολη συμφωνία με τους εταίρους. Πολλοί λένε ότι τα έχει βρει και απλώς περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την κυβίστηση. Άλλοι λένε πως  έχει βγάλει το περίστροφο στο τραπέζι και απειλεί αλλά οι Ευρωπαίοι είναι θωρακισμένοι και άνετοι. Όποια και αν είναι η αλήθεια το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την μάθουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ο χρόνος τελειώνει.

ΥΓ Ένα βασικό το οποίο δεν μου άρεσε από τη εκπομπή Τσίπρα-Χατζηνικολάου ήταν το γεγονός ότι μιλούσαν στον πληθυντικό αριθμό. Τι σόι ενικός ήταν αυτός δεν μπόρεσα να καταλάβω…

*Ο Χρήστος Δημητριάδης είναι δημοσιογράφος, διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Πέλλα τηλεόραση και εκδότης διευθυντής των εφημερίδων Νέοι Ορίζοντες και Θέμα της Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more