Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Η Κροατία προειδοποιεί: Αν η Γερμανία κλείσει τα σύνορα, θα τα κλείσουμε κι εμείςΗ Κροατία προειδοποιεί: Αν η Γερμανία κλείσει τα σύνορα, θα τα κλείσουμε κι εμείς
Η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας εκτιμά ότι θα βοηθούσε πολύ, αν η Ουγγαρία άνοιγε ξανά τα σύνορά της και επέτρεπε τη διέλευση των προσφύγων   Ζάγκρεμπ, Κροατία
Σαφή προειδοποίηση ότι θα κρατήσει τα σύνορά της ανοιχτά όσο παραμένουν ανοιχτά και της Γερμανίας πραγματοποίησε την Τρίτη η Κροατία. Διά της υπουργού Εξωτερικών της χώρας Βέσνα Πούσιτς, η Κροατία διεμήνυσε ότι «όσο η Γερμανία κρατά ανοιχτά τα σύνορά της για όλους τους μετανάστες, θα επιτρέπουμε τη διέλευση των ανθρώπων από την Κροατία για να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους».

«Μόλις η Γερμανία κλείσει τα σύνορα, θα κλείσουν τα σύνορα και στις άλλες χώρες, στην Αυστρία και στη Σλοβενία. Σε αυτή την περίπτωση και η Κροατία θα κλείσει τα σύνορα», πρόσθεσε η Πούσιτς.
Όπως εξήγησε, η πολιτική των χωρών διέλευσης είναι να δέχονται έναν μικρό αριθμό μεταναστών και οι περισσότεροι να περνούν και να συνεχίζουν το ταξίδι. Σε περίπτωση που οι άλλες χώρες κλείσουν τα σύνορα, η Κροατία μπορεί να παράσχει βοήθεια σε 5.000 ανθρώπους, ανέφερε.

Η Πούσιτς τόνισε ότι προς το παρόν ο έλεγχος των συνόρων της Κροατίας είναι πλήρης και ότι οι μετανάστες που εισέρχονται από τη Σερβία μέσω της διάβασης Μπάπσκα μεταφέρονται με λεωφορεία στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Η Κροατία θα επιτρέπει την είσοδο όλων των προσφύγων, τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό απαιτεί πραγματική κοινή προσπάθεια από την Αυστρία, τη Σλοβενία, τη Γερμανία, την Κροατία, τη Σερβία, την ΠΓΔΜ, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας εκτίμησε ότι θα βοηθούσε πολύ, αν η Ουγγαρία άνοιγε ξανά τα σύνορά της και επέτρεπε τη διέλευση των προσφύγων.

Σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ, η Κροατία άνοιξε και πάλι τη συνοριακή διάβαση Μπάπσκα με τη Σερβία την Τρίτη το πρωί και επιτρέπει την είσοδο προσφύγων στο έδαφός της σε μικρές ομάδες, με αρκετά αργούς ρυθμούς.

Οι κροατικές Αρχές χθες έκλειναν και άνοιγαν τη συνοριακή διάβαση, επειδή στο κέντρο υποδοχής στο Οπάτοβατς δεν υπήρχε δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων ατόμων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more