Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ορμπάν: Οι πρόσφυγες μοιάζουν με στρατό
Ορμπάν: Οι πρόσφυγες μοιάζουν με στρατό
Ο Βίκτορ Ορμπάν   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Μαδρίτη, Ισπανία
Οι πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ευρώπη «μοιάζουν με στρατό», είπε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν. Θέλοντας να υπερασπιστεί τη σκληρή πολιτική της χώρας του και το κλείσιμο των συνόρων, ο ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι δεν μιλάμε για προσφυγική κρίση.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη, ο Ορμπάν είπε: «Αυτό που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μία προσφυγική κρίση. Είναι ένα μεταναστευτικό ρεύμα που αποτελείται από οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και ξένους μαχητές. Είναι μία ανεξέλεγκτη και χωρίς κανόνες διαδικασία».

«Συνάδει με την ελευθερία της πληροφόρησης και του ελεύθερου λόγου το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης δείχνουν συνήθως γυναίκες και παιδιά, ενώ το 70% των μεταναστών είναι νέοι άνδρες που μοιάζουν με στρατό;» είπε ο Ορμπάν.

Και συνέχισε: «Επειδή δεν τους θεωρούμε εχθρούς, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δρούμε κατά του εαυτού μας. Είναι εθνική μας ευθύνη να δώσουμε πίσω σε αυτούς τους ανθρώπους τα σπίτια τους και τις χώρες τους».

Αργότερα, η ουγγρική κυβέρνηση «προσφέρθηκε» να βοηθήσει στη μεταφορά προσφύγων που τους έχουν αρνηθεί άσυλο στην Ελλάδα και την Τουρκία. «Εάν κριθεί απαραίτητο, είμαστε έτοιμοι να επιτρέψουμε σε τρένα που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες από τη Δύση να φτάσουν στην Ελλάδα ή την Τουρκία περνώντας από το έδαφός μας. Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε και (ουγγρικά) τρένα» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών της  Ουγγαρίας Σάντορ Πίντερ.

Η Ουγγαρία έχει κλείσει τα νότια σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία, προκαλώντας αντιδράσεις στις γειτονικές της χώρες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more