Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ν.Δ.: Ο κ. Τσίπρας μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών


prosfuges-metanastes-mutilini222
Πρωθυπουργό μειωμένης ευθύνης χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα η Ν.Δ., λέγοντας ότι αποτελεί όνειδος η προσπάθειά του να εμφανίσει ως επιτυχία τις αποφάσεις της μίνι συνόδου κορυφής για το προσφυγικό.
Οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Δημήτρης Κυριαζίδης κατηγορούν τον κ. Τσίπρα ότι μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών. Διερωτούνται επίσης ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει όταν «επαίρεται ότι απέτρεψε την παράλογη απαίτηση, όπως την χαρακτηρίζει, να δημιουργηθεί ένα κέντρο φιλοξενίας 50.000 προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Αθήνα».
Οι τρεις βουλευτές παραπέμπουν στην παράγραφο 5 του κοινού ανακοινωθέντος στην οποία «χαιρετίζεται η πρόθεση της Ελλάδας να αυξήσει την ικανότητα υποδοχής προσφύγων σε 30.000 θέσεις μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ άλλες 20.000 θέσεις θα δημιουργηθούν με επιδότηση ενοικίου».
«Μιλάμε», συμπληρώνουν, «για εγκατάσταση 50.000 προσφύγων και παράνομων μεταναστών στη χώρα».
Αναφορικά με τα hot spot στα νησιά, συνολικής χωρητικότητας 7.000 ατόμων, είναι φανερό -κατά τα τρία στελέχη της Ν.Δ.- ότι ο κ. Τσίπρας εμπαίζει τους νησιώτες και υπονομεύει ευθέως τον τουρισμό.
Συγκεκριμένα, θεωρούν βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια ότι «τη θερινή περίοδο όχι 7.000 αλλά 70.000 θα συνωστίζονται στη Λέσβο, στην Κω και στα άλλα νησιά του Αιγαίου».
Η λύση, σύμφωνα με τους τρεις βουλευτές, είναι η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας και καταγραφής σε τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, προκειμένου να γίνεται εκεί η αναλογική κατανομή προσφύγων και να μην χρειάζεται όλοι αυτοί οι άνθρωποι να κινδυνεύουν στη θάλασσα.
Όπως σημειώνουν, πλέον δεν μιλάμε για αναλογική κατανομή προσφύγων, με 50.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα, που είναι βέβαιο ότι θα πολλαπλασιαστούν σε χρόνο μηδέν.
Οι κ. Κόνσολας, Κεφαλογιάννης και Κυριαζίδης επισημαίνουν ότι Πρωθυπουργός σιώπησε σε δύο βασικά ζητήματα:
-Την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής από την πλευρά της Τουρκίας.
-Την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος και δεν εμπίπτουν στο καθεστώς προστασίας των προσφύγων.
«Είναι φανερό σε όλους ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάνει συμφωνίες που ουδείς γνωρίζει και μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών», καταλήγουν.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more