Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα ο Τσίπρας στις 17-18 Νοεμβρίου
Σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα ο Τσίπρας στις 17-18 Νοεμβρίου
Αθήνα
Επίσκεψη εργασίας στην Άγκυρα στις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια πρόσκλησης που απηύθυνε ο τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διμερή συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις - με έμφαση στο Προσφυγικό - και στις διμερείς σχέσεις.

Παράλληλα με την προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας του πρωθυπουργού, θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρακολουθήσει στις 17 Νοεμβρίου τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου Ελλάδας-Τουρκίας μαζί με τον κ. Νταβούτογλου και στις 18 Νοεμβρίου θα μεταβεί στην 'Αγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία στις 18 Νοεμβρίου μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοινώθηκε επισήμως κι από το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά την επίσκεψη θα συζητηθούν «διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι βασικό θέμα των επαφών του πρωθυπουργού στην Τουρκία θα είναι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more