Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο για το νέο Καρναβάλι Σκύδρας

Την αναβίωση του Καρναβαλιού της Σκύδρας ως τον επόμενο στόχο μετά την επιτυχημένη οργάνωση της Εμποροπανήγυρης είχε προαναγγείλει κι επαναλάμβανε κατά διαστήματα η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή για τη δρομολόγηση κι αυτής της εξαγγελίας. Έτσι, λοιπόν, μετά από πρωτοβουλία κι ανάλογη πρόσκληση του Δήμου Σκύδρας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/11/2015 αντίστοιχη σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συμμετείχαν η Δήμαρχος Σκύδρας, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Αλληλεγγύης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π.) του Δήμου Στέλιος Σουρουτζίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρος Αντωνιάδης, Πρόεδροι και Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων και Σωματείων της δημοτικής περιφέρειας, όπως των Πολιτιστικών Συλλόγων: της Νέας Ζωής, του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου Σκύδρας, του Αμύντα Καλυβίων, της Ευξείνου Λέσχης Σκύδρας, του Προφήτη Ηλία, του Αριστοτέλη Λουτροχωρίου, Γονέων και Κηδεμόνων: Δημοτικού Σχολείου Καλής, Δημοτικού Σχολείου Άσπρου, επίσης του Εμπορικού Συλλόγου Σκύδρας, του Σκυδραϊκού Αθλητικού Συλλόγου κι αρκετών Επιτηδευματιών.
Η Δήμαρχος χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες, τους ευχαρίστησε και τους επαίνεσε για την μεγάλη προσφορά τους στην κοινωνία παρά τις ομολογουμένως αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στον τόπο και στη χώρα μας.
Ως συνέχεια, κατά κάποιο τρόπο, της Εμποροπανήγυρης χαρακτήρισε η Δήμαρχος  το ξαναζωντάνεμα  του Καρναβαλιού με σκοπό  την τόνωση της τοπικής οικονομίας, της αύξησης της επισκεψιμότητας στο Δήμο, της εξωστρέφειας, της ψυχαγωγίας, της διασκέδασης σε συνδυασμό με την προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής μας ταυτότητας.
Στη συζήτηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή όλων τέθηκαν διάφορα ζητήματα, όπως συντονισμού κι οργάνωσης, εξεύρεσης πόρων χρηματοδότησης, αξιοποίησης προϋπάρχουσας εμπειρίας, διερεύνησης της ανάπτυξης ανάλογων διαδημοτικών ή άλλων συνεργασιών κλπ. Καταγράφηκαν σημαντικές απόψεις που θ΄αξιολογηθούν στο επόμενο στάδιο.
Μέχρι τέλους του παρόντος μηνός οι ενδιαφερόμενοι (σύλλογοι, σωματεία, επιτηδευματίες) θα μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες – διευκρινήσεις και για να καταθέσουν το αρχικό ενδιαφέρον συμμετοχής τους με το στέλεχος του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π. Μαρία Τριανταφυλλίδου, τηλ/νο: 2381088540.
Κρίθηκε σκόπιμο η προαναφερόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί νωρίς το Νοέμβριο ώστε να καλλιεργηθεί ως ιδέα κι ως πρόταση για να γίνει όσο το δυνατό καλύτερη προεργασία κι οργάνωση προκειμένου το Καρναβάλι Σκύδρας να πετύχει και να καθιερωθεί με άμεση και μεγάλη απήχηση στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more