Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο εντός Νοεμβρίου - Πού έχει αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις της

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ

Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων και αυξημένη ετοιμότητα καταγράφεται σε όλη τη νότια και νοτιο-ανατολική Τουρκία με συνεχείς μετακινήσεις μονάδων του τουρκικου Στρατού και οπλικών συστημάτων από την περιοχή της 1ης Στρατιάς της Ανατολικής Θράκης.
 
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι περισσότερες μονάδες ειδικών δυνάμεων και ελικοπ΄τερων, μεταφορικών και επιθετικών.
 
Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ οι τουρκικές ΕΔ προετοιμάζονται για διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων στη Β. Συρία και στο Β. Ιράκ.
 
Ειδικότερα: 
 
Στα σύνορα με τη Συρία, έχουν αναπτύξει 11.000 στρατιώτες οι οποίοι θα επιχειρήσουν να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις υποτίθεται κατά του ISIS, στη Β.Συρία και συγκεκριμένα στη δημιουργία Ζώνης Ασφαλείας (Free ISIS Zone) από την ISIS στην περιοχή Τζαράμπλους και Αζέζ, δυτικά του Ευφράτη ποταμού.
 
Εδώ θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή...
 
Η παραπάνω δυνάμεις έχουν ετοιμότητα άμεσης εισόδου στη Συρία και ανάληψης δράσης. Τις επιχειρήσεις θα υποστηρίξει αεροπορική δύναμη 60 περίπου Α/Φ του διεθνή συνασπισμού και εξοπλισμένα UAV που θα εγκατασταθούν στην ΑΒ του Incirlik, καθώς και αεροπορικά μέσα της ΤΠΑ. 
 
Μετά τις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν πρόσφατα και συνεχίζουν να διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή Yüksekova του Hakkari κατά του PKK, οι τουρκικές ΕΔ φέρεται να ετοιμάζονται για ανάληψη ευρείας κλίμακας επιχείρηση και στο Β. Ιράκ.
 
Ήδη έχουν προβεί σε εκκαθάριση δρομολογίων από νάρκες και εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν θεωρούνται ιδανικές, καθώς φέρεται να προκαλούν δυσλειτουργία στη χρήση εκρηκτικών μηχανισμών και οι παγιδεύσεις είναι λιγότερο επικίνδυνες.
 
Οι Ειδικές Δυνάμεις που θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση και βρίσκονται στην περιοχή, φέρεται να έχουν λάβει εντολή να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για την πιθανή χερσαία επιχείρηση που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου.  
 
Ταυτοχρόνως στο Αιγαίο έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι παραβιάσεις ή έχουν ελαχιστοποιηθεί τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, καθώς τα τουρκικά μαχητικά έχουν προσανατολιστεί προς το νότο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more