Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Μοιράζουν επιδόματα λες και είναι στραγάλια


http://newpost.gr/storage/photos/c_800px_400px/201305/epidoma12234234.jpg
Ποιος το περίμενε πως μια πτωχευμένη χώρα όπως η δική μας θα ήταν τόσα γαλαντόμα. Και αναφέρομαι στο επίδομα θέρμανσης που μέχρι πέρυσι δινόταν σχεδόν στους πάντες λες και ήταν στραγάλια.
Πάνω από 1 εκατ. ήταν πέρυσι οι δικαιούχοι (όσοι δηλαδή μπήκαν στον κόπο και έκαναν αίτηση επιδότησης). Χορηγούνταν σε άγαμους μέχρι 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα (2.500 ευρώ το μήνα), σε έγγαμους με εισόδημα έως 40.000 το χρόνο (3.500 ευρώ το μήνα) και 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Δηλαδή το ελάμβανε ακόμη και οικογένεια με δυο παιδιά με μηνιαίο εισόδημα 4.000 ευρώ το μήνα και με σπίτι μέχρι 250 τ.μ.
Κάποιοι κυβερνητικοί φαίνεται δεν έχουν ιδέα ποιοι είναι οι πραγματικά αδύναμοι σε αυτό τον τόπο. Και χρειάστηκε να έρθει το κουαρτέτο των δανειστών και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ετσι μειώνονται από αύριο τα εισοδηματικά όρια στα 12.000-15.000 ευρώ ετησίως για να είναι κάποιος δικαιούχος επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης και έχων κατοικία κάτω των 120 τ.μ.
Το σχετικό κονδύλι από τον κρατικό προυπολογισμό κόβεται στο μισό και οι δικαιούχοι περιορίζονται στους μισούς. Μάλιστα το ποσό των 0,35 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης για τους δικαιούχους δεν θα είναι το ίδιο σε όλη τη χώρα και θα κλιμακώνεται ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη στην οποία κατοικεί ο κάθε δικαιούχος (υψηλότερο στη Φλώρινα χαμηλότερο στην Αττική).
Το μέτρο της επιδότησης όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι φανερώνει ότι σε αυτή τη χώρα φτάσαμε να μοιράζουμε επιδόματα λες και είναι στραγάλια σε οικονομικά ευκατάστατους και πάμπτωχους μόνο και μόνο για τα ψηφαλάκια. Κι ύστερα το δημόσιο απομένει να ψάχνει χρήματα να δώσει για το επίδομα αλληλεγγύης (σίτισης,ενοικίου και ρεύματος) σε πραγματικά αναξιοπαθούντες.
Ηδη καθυστερεί η καταβολή του από τις 24 Οκτωβρίου, όπως και για τα οικογενειακά επιδόματα σε 630.000 δικαιούχες οικογένειες. Πότε επιτέλους σε αυτό τον τόπο θα διαχωριστεί η ήρα από το σιτάρι; Αν δεν γίνει εγκαίρως ορθή διάθεση των χρημάτων και σπαταλώνται επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης ακόμη και για θερμαινόμενες πισίνες, τότε πολύ σύντομα οι κυβερνώντες θα σπάνε κουμπαράδες για να πληρώσουν συντάξεις και μισθούς ή θα παρακαλάνε τους ξένους για νέα δανεικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more