Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Η Google ενώνει Android και Chrome OS

andrΤην ένωση των δυο λειτουργικών της Android και Chrome OS φαίνεται πως αποφάσισε η γνωστή σε όλους Google.
Σκοπός της Google είναι η προσέλκυση περισσοτέρων προγραμματιστών, οι οποίοι με την σειρά τους πρόκειται να πολλαπλασιάσουν αισθητά τις διαθέσιμες εφαρμογές του Play Store.

Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς η μέχρι τώρα παράλληλη χρήση των δυο συστημάτων δεν εξυπηρετούσε σε κάτι, αφού το μόνο που προσέφερε ήταν ο διαχωρισμός στο μυαλό του καταναλωτή σε δυο περιβάλλοντα τα οποία ήταν σχεδόν πανομοιότυπα.
Με βάση το δημοσίευμα της Wall Street Journal, παρά την δημιουργία της νέας υβριδικής πλατφόρμας, το Chrome OS θα συνεχίσει να βασίζεται σε «ανοιχτό κώδικα», διατηρώντας την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να το ενσωματώνουν στις φορητές τους συσκευές.
Η κίνηση αυτή της Google έρχεται να μπει απέναντι από μια παρόμοια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό η Microsoft, η οποία προσπαθεί να ενοποιήσει όλες τις συσκευές της, μέσω των Windows 10.
Το σχέδιο της Google αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, με το νέο υβρίδιο να είναι διαθέσιμο, με την ονομασία Android, μέσα στο 2017.

http://www.voicenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more