Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε τις δέκα τροφές που μπορούν να καταναλωθούν και αφού λήξουν...

trofima
Όπως έδειξαν πρόσφατες μελέτες στη Βρετανία, κάθε χρόνο πετούνται σχεδόν 4,3 εκ. τόνοι βρώσιμων τροφίμων σε καλή κατάσταση.
Ωστόσο ένας επιχειρηματίας, ο Dan Cluderay, ιδιοκτήτης της εταιρείας Approved Food, έχει καταφέρει να συλλέξει χρήματα από τρόφιμα που έχει περάσει η ημερομηνία λήξης τους ενώ δηλώνει χαρακτηριστικά : «Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να πετάξουν τα τρόφιμα αμέσως μόλις δουν ότι έχει περάσει η μαγική ημερομηνία που αναγράφεται στη συσκευασία».
«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου αυτό δεν είναι αναγκαίο, δεν χρειάζεται να πετάμε τα φαγητά» συμπληρώνει ενώ σε τηλεοπτική εκπομπή που εμφανίστηκε δήλωσε ότι η επιχείρησή του έχει χτυπήσει μια χορδή, λόγω της αλλαγής της νοοτροπίας στην κατανάλωση. «Όλα πλέον έχουν να κάνουν με το πόσο υπερήφανοι αισθανόμαστε που κάνουμε οικονομία. Κάτι που παλιότερα δεν ίσχυε». 
Σύμφωνα λοιπόν με το μότο αυτό εδώ είναι 10 τρόφιμα που είναι ασφαλή να φαγωθούν μετά την ημερομηνία λήξης τους: 
1. Πατατάκια. Το αλάτι βοηθά στη διατήρησή τους.
2. Σοκολάτα. Η ζάχαρη βοηθά στη συντήρησή τους.
3. Κέτσαπ. Εάν και εφόσον βρίσκεται στο ψυγείο, μπορεί να καταναλωθεί μέσα σε 12 (και) μήνες.
4. Γιαούρτι. Μπορεί να διαρκέσει έως και έξι εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης. Μπορούμε κάλλιστα να αφαιρέσουμε το πάνω-πάνω και να φάμε το από κάτω. Κανένα απολύτως πρόβλημα.
5. Σκληρό τυρί. Μια παρτίδα τυριών έρχεται με τη μούχλα της, ούτως ή άλλως. Καλύτερα να αποφεύγουμε τα μαλακά τυριά, όπως το μπρι ή το καμαμπέρ όμως.
6. Γάλα. Εφ’ όσον δεν μυρίζει άσχημα ή δεν αρχίσει να πήζει, πρέπει να είναι μια χαρά.
7. Αβγά. Υπάρχει κόλπο: Αν το αυγό επιπλέει σε ένα μπολ με νερό, σημαίνει ότι είναι πιθανό να έχουν αναπτυχθεί βακτήρια μέσα σε αυτό. Αν βουλιάζει είναι ό,τι πρέπει για να φαγωθεί.
8. Ψωμί. Αν είναι λίγο μπαγιάτικο μπορείτε να το ζεστάνετε στο φούρνο. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μούχλα, όμως.
9. Ρύζι. Μπορεί να διαρκέσει για μήνες ή ακόμη και χρόνια.
10. Φρούτα και λαχανικά. Η κοινή λογική μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή την περίπτωση. Εάν δεν υπάρχει μούχλα τότε είναι οκέι η βρώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more