Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Πριν αλέκτωρ να λαλήσει τρεις φορές επιβεβαιώθηκε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Θέμα της Χαλκιδικής!


Μια μέρα μετά την έκδοση της εφημερίδας μας Θέμα της Χαλκιδικής φαίνεται ότι επιβεβαιωνόμαστε  άμεσα. Έτσι λοιπόν και αφού αναφέραμε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για γίνει κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και στη Χαλκιδική, το σενάριο που ακούστηκε είναι για τις κατασκηνώσεις στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής. Πρόκειται για ένα μέρος που το καλοκαίρι πλημυρίζει από παραθεριστές, τουρίστες αλλά και παιδιά που συμμετέχουν σε άλλες κατασκηνώσεις. 
Μέχρι και επικίνδυνα κτήρια από τη χρόνια εγκατάλειψη σε κατασκηνώσεις, στις οποίες η κυβέρνηση θέλει να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες
Τις παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να ετοιμάζουν οι δήμαρχοι για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο επόμενο διάστημα και μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιουνίου, όταν θα αρχίσει η φιλοξενία των παιδιών για τα οποία προορίζονται οι κατασκηνώσεις.

Την εξαγγελία για την προσωρινή μετατροπή των παιδικών κατασκηνώσεων του υπουργείου έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να διαθέσει τους συγκεκριμένους χώρους μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Πρόκειται για 30 κατασκηνώσεις πανελλαδικά, από τις οποίες σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, λειτουργούν οι 15. Σε επόμενη φάση αναμένεται να εξεταστούν και οι κατασκηνώσεις των Τραπεζών, ενώ ανεξάρτητη θεωρείται η κουβέντα για τυχόν αξιοποίηση και των κατασκηνώσεων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΚΑΑΥ).

Στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας οι παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας είναι δέκα:

1.Φιλιππαίοι Γρεβενών.

2.Καλλιθέα Δράμας.

3.Νέας Περάμου Καβάλας.

4.Ποταμιάς Θάσου.

5.Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

6.Σταυρού Θεσσαλονίκης.

7.Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης.

8.Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής.

9.Λεπτοκαρυάς Πιερίας.

10.Χρυσοπηγής Σερρών.

Προς το παρόν κανείς από τους δημάρχους, στους οποίους έχει ανατεθεί η λειτουργία των κατασκηνώσεων δεν έχει ενημερωθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης επισήμως, ενώ δεν είναι λίγες οι κατασκηνώσεις που όχι μόνο δε λειτουργούν, αλλά είναι και επικίνδυνες!

Όπως για παράδειγμα η κατασκήνωση στην Αγία Τριάδα του Δήμου Θερμαϊκού, όπου έχει γίνει κατ' επανάληψη θέμα λόγω της εισόδου της θάλασσας στα κτήρια και των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετωπίζουν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more