Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Μαθητές σάρωσαν τα μετάλλια σε διαγωνισμό μαθηματικών! Δείτε από ποια πόλη…

metana
Η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα έλαβε χώρα το Σάββατο για 33η φορά  με την επωνυμία «Αρχιμήδης».
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 450 μαθητές και μέσα σε αυτούς και οι μαθητές από τα Τρίκαλα που πήραν την πρόκριση από τον 76 Ευκλείδη.
Οι Τρικαλινοί μαθητές κατέγραψαν τρομερές επιδόσεις εκπλήσσοντας τους πάντες με τις ικανότητες τους.
ΛΩΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χρυσό μετάλλιο  Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Χάλκινο μετάλλιο Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χάλκινο μετάλλιο Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΤΣΕΠΕΛΕ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Χάλκινο μετάλλιο Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 7ο ΓΕ.Λ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Την Κυριακή, στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διεξήχθη η τελετή των βραβεύσεων της τελικής φάσης των Πανελλήνιων Μαθηματικών Διαγωνισμών με τους τέσσερις μαθητές μας να λαμβάνουν τα μετάλλιά τους. Από τα τέσσερα χρυσά μετάλλια που απένειμε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στους μαθητές των γυμνασίων, ο Δημήτριος Λώλας κατέκτησε το χρυσό Νο1. Ο Βασίλειος Τσεπέλε κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο συναγωνιζόμενος στα ίδια θέματα με μαθητές έως και δύο χρόνια μεγαλύτερους από εκείνον, στον αντίστοιχο «Αρχιμήδη» των μαθητών των λυκείων.
Το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα παρευρέθηκαν και διαγωνίστηκαν ακόμη εννέα μαθητές που συμπλήρωναν την ποιο πολυπληθή επαρχιακή ομάδα. Αυτοί ήταν η Ελένη Δασκάλου, ο Αναστάσιος Μπατατέγας, ο Παναγιώτης Γέρμανος, ο Στέφανος-Ευκλείδης Κοντοκώστας, η Μαριάννα Μπαμπανάρα, ο Δημήτριος Τριάντης, η Άρτεμις Κωτούλα, ο Γεώργιος Θεμελής και ο Κίμων Τσιλιώνης.
Κατόπιν και του Προκριματικού Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στη συνέχεια, θα στελεχωθούν οι δύο εξαμελείς Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες, μαθητών από τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας μας. Αυτές, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Διεθνείς μαθηματικούς Διαγωνισμούς.
Ο Στέλιος Αμπράζης, πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ δήλωσε: 
«Αναμέναμε και φέτος μεγάλες επιδόσεις. Οι Τρικαλινοί μαθητές στη φετινή Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα κατάφεραν να φέρουν στην πόλη μας τέσσερα μετάλλια. Ο νομός μας εξακολουθεί και παραμένει στην κορυφή της χώρας. Κανείς άλλος επαρχιακός νομός δεν ξεπέρασε τα δύο μετάλλια. Συγχαίρουμε θερμά τους τέσσερις μαθητές μας, τις οικογένειές τους που στηρίζουν τα παιδιά τους και όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς, αποτελώντας τη βάση των επιτυχιών. Ακόμη, συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς για την επαρκή κατάρτισή τους και για το έργο που επιτελούν καθημερινά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more