Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Πρίγκιπας Παύλος: «Εμείς οι Έλληνες…»

Ο πρίγκιπας Παύλος είναι μορφωμένος, καλλιεργημένος, εύστροφος, δυναμικός, αποφασιστικός και ιδεολόγος, που θέλει να ζει σε αρμονία με όλους τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν, κάθε στιγμή. Είναι σε θέση να δει τα σημεία της ομοιότητας και της ενότητας των ανθρώπων, που είναι διαφορετικοί από εκείνον, και να συναναστρέφεται με ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, απ′ όπου και αν προέρχονται.

Επιμέλεια: Ανδρέας Μέγκος

Έχει μια ισχυρή επιθυμία για την ασφάλεια, την σταθερότητα και την ευημερία της 
Ελλάδας, στους κρίσιμους αυτούς καιρούς που διανύουμε. Η έμφυτη αίσθηση του καθήκοντος του, ως Έλληνας, επιτρέπει στις σκέψεις και στις προτάσεις που συζήτησε σε δημόσιο διάλογο, να αναπτυχθούν στο δικό τους χρόνο, για το καλό της Ελλάδας.

Η δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε ο διάδοχος Παύλος με τίτλο: «Ελλάδα: Πώς η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, αλλάζοντας τα θεμέλια της σύγχρονης δυτικής δημοκρατίας πήρε τόσο λάθος πορεία και πώς μπορούμε να τη διορθώσουμε;», προσεγγίζεται από διάφορες οπτικές γωνίες και ο πρίγκιπας Παύλος υιοθέτησε τον ρόλο του οικονομικού αναλυτή.

Στην τοποθέτηση του για κρίσιμα θέματα που αφορούν την Ελλάδα, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες και η Ελληνική κουλτούρα συναντώνται σήμερα σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Στο μεγαλύτερό τους μέρος, οι Έλληνες της διασποράς είναι άξιοι σεβασμού για την σκληρή δουλειά τους και για τις ισχυρές οικογενειακές τους αξίες. Πολύ συχνά είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και έχουν ενεργό ρόλο στην κοινωνική ζωή.

Πολιτιστικά, εμείς οι Έλληνες φημιζόμαστε κυρίως για την αρχιτεκτονική μας, την τέχνη, την ποίηση και το αρχαίο θέατρο αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτές οι αρετές δεν έχουν πεθάνει: Μεμονωμένοι Έλληνες σε όλο τον κόσμο είναι διάσημοι για την συνέχιση των πολιτιστικών μας ικανοτήτων. Οι ποιητές Κωνσταντίνος Καβάφης και Διονύσιος Σολωμός, ο ζωγράφος Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο) και η υψίφωνος Μαρία Κάλλας είναι μερικά μόνο από τα πολλά παραδείγματα.
prince-pavlos-02
Η Ελλάδα ήταν πάντα ένα Έθνος που ασχολούνταν με το εμπόριο και μέσα στα χρόνια, οι Έλληνες εδραίωσαν την παρουσία τους στο μεγαλύτερο μέρος της λεκάνης της Μεσογείου ώστε να διεξάγουν τις εμπορικές συναλλαγές τους. Σήμερα οι Έλληνες εξακολουθούν να επικρατούν στον επιχειρηματικό κόσμο, δράττοντας τη στιγμή και δημιουργώντας μία επιτυχημένη επιχείρηση. Οι Ελληνικές εφοπλιστικές (ναυτικές) οικογένειες κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα πλοία τύπου Liberty (φορτηγά πλοία) και να ηγηθούν σε μερικούς από τους μεγαλύτερους στόλους της μεταπολεμικής εποχής. Πιο πρόσφατα, Έλληνες όπως ο Mike Lazaridis (RIM, BlackBerry) και ο Jeff Bezos (Amazon), έφθασαν στο αποκορύφωμα της σύγχρονης τεχνολογικής καινοτομίας και δημιούργησαν εμπορικά σήματα που είναι αναγνωρίσιμα σε όλη την υδρόγειο.

Στην ιατρική επίσης, έχουμε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, από την εποχή του Αριστοτέλη και του Ιπποκράτη, οι αναμφισβήτητοι ιδρυτές της σύγχρονης ιατρικής, ως ηγέτες στο διεθνή χώρο. Πως είναι δυνατόν λοιπόν σήμερα, να μην μπορούμε να δώσουμε τη σωστή θεραπεία στον Ελληνικό λαό;

Επειδή η χώρα είναι στο χείλος της χρεοκοπίας. Χρεοκοπία που δημιουργήθηκε μετά από χρόνια αυτοεξυπηρετούμενων κυβερνήσεων οι οποίες έμαθαν τους Έλληνες πίσω στην πατρίδα να περιμένουν επίδομα απλώς και μόνο επειδή προσέρχονται εγκαίρως στην εργασία τους, λαμβάνοντας παράλληλα 14 μισθούς εντός του ημερολογιακού έτους. Εμείς οι Έλληνες είχαμε πάντα υπερηφάνεια στην εργασία μας, ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω αυτή τη υπερηφάνεια.

Θα πρέπει να εμπνευστούμε από τους προγόνους μας, οι οποίοι με το αίμα, τον ιδρώτα τους και την υπερηφάνειά της επίτευξης έθεσαν τα θεμέλια της όποιας τιμής παραμένει σε εμάς σήμερα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από την Ευρώπη να μας δώσει πίσω την υπερηφάνειά μας, ήταν δική μας η ευθύνη όταν τη χάσαμε και είναι δική μας ευθύνη να την ξανακερδίσουμε. Ας δείξουμε στο κόσμο ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Γίνετε φορτικοί στις δημόσιες υπηρεσίες ώστε να συνεχίσουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους, μην αφήνετε τον τοπικό δήμαρχο ή τον κυβερνητικό υπάλληλο να κλέβει το σύστημα – όλοι είδαμε που οδήγησε αυτό.

Οι Έλληνες χρειάζεται να αφυπνίσουν το εμπορικό τους δαιμόνιο και να βρουν τρόπους να δημιουργήσουν νέα επαγγέλματα και νέες επιχειρήσεις. Θα πρέπει να φροντίσουν να προσλαμβάνουν κατά το δυνατόν ομοεθνείς τους. Οι στόλοι θα πρέπει να απασχολούν περισσότερους Έλληνες και τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι εργαζόμενοι να αφοσιωθούν σε αυτόν τον σκοπό. Η σωστή και επιτυχημένη εργασία θα πρέπει να είναι πηγή υπερηφάνειας. Ήρθε η στιγμή να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να καταστήσουμε τον τουρισμό μας πιο παραγωγικό, να θυμίσουμε στον κόσμο από που ξεκίνησε ο πολιτισμός, να κατασκευάσουμε περισσότερα πολυτελή καταλύματα, να ενθαρρύνουμε τις τουριστικές υπηρεσίες διεθνώς ώστε να κατευθύνουν επισκέπτες στην Ελλάδα, να καθιερώσουμε ειδικό πρόγραμμα επιβράβευσης πτήσεων κατά τη διάρκεια της χαμηλής τουριστικής περιόδου. Χρειάζεται να εργαστούμε μαζί, να ενθαρρύνουμε την τίμια διακυβέρνηση και να αποδείξουμε στους μη- Έλληνες σε όλο τον κόσμο ότι αξίζουμε… Επειδή όντως αξίζουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more