Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Συνάντηση ΕΣΕΕ-ΚΚΕ παρουσία και του Εδεσσαίου Γ. Καρανίκα!


«Συνάντηση της ΕΣΕΕ με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ»

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τις θέσεις και τις προτάσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016, συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και συγκεκριμένα των κ.κ. Νίκου Καραθανασόπουλου (μέλους Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ και Βουλευτή), Μάκη Παπαδόπουλου (Υπεύθυνου Τμήματος Οικονομίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ) και Θανάση Τζίμα (μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ) με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Καρανίκα ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Έδεσσα.
Υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κατέθεσε υπόμνημα με τεκμηριωμένες προτάσεις για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, το φορολογικό, τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, όπως επίσης και τον Εμπορικό Οδικό Χάρτη της ΕΣΕΕ για την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με ορίζοντα το 2020.
Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ επεσήμαναν ότι η ύφεση και η κρίση πλήττουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον διαπίστωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα με την διαρροή κεφαλαίων από την Ελλάδα στο εξωτερικό, είτε νόμιμα είτε παράνομα η επίλυση του οποίου απαιτεί συγκεκριμένο σχεδιασμό και προτάσεις. Με τη θέση αυτή συμφώνησε και η ΕΣΕΕ.
Με την σειρά του, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης ανέλυσε τις αδικίες και τις ανισορροπίες που δημιουργεί το ασφαλιστικό που παρουσίασε η Κυβέρνηση και ζήτησε από το ΚΚΕ να στηρίξει την πρόταση της ΕΣΕΕ για της θεσμοθέτηση της «αποποίησης ασφαλιστικού χρόνου» εκ μέρους των οφειλετών του ΟΑΕΕ, χωρίς εξαιρέσεις. 
Ζήτησε επίσης την στήριξη του κόμματος για την πρόταση της ΕΣΕΕ, ώστε να δημιουργηθεί ένας ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις, ο οποίος θα μπορεί, ακόμη και μετά την εντολή κατάσχεσης, να τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης (πληρωμή μισθοδοσίας, οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτών), να συνδεθεί με τις εισπράξεις από χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όπως επίσης και να καθορίζεται το ύψος του ακατάσχετου ποσού βάσει των απολογιστικών δεδομένων της οικονομικής λειτουργίας της επιχείρησης.
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ επεσήμανε ότι μόνος δρόμος εξόδου από το αδιέξοδο είναι η συγκρότηση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής με άξονα τις ΜμΕ που θα ανταποκρίνεται στην ανάγκη για δημιουργία νέου χρήματος και νέων θέσεων εργασίας. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα έδειξε εντυπωσιακή αντοχή σε πολύ δύσκολες συνθήκες και αυτό πρέπει επιτέλους να εκτιμηθεί.
Τέλος, το ΚΚΕ και η ΕΣΕΕ συμφώνησαν να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στο κόμμα και στο Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ), αναφορικά με θέματα και δράσεις που αφορούν στις πολλές μικρές επιχειρήσεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more