Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Κάτι ετοιμάζει ο Πούτιν! Πλησιάζει η εφαρμογή του σχεδίου...

pututui


Δεν είναι τυχαία η μερική αποχώρηση της Ρωσίας, από τον συριακό πόλεμο, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για στρατηγικό σχέδιο, του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Ο Πούτιν ανακοίνωσε την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία. Το επιχείρημα του ήταν ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν επιτύχει τους στόχους τους [και] είναι σωστό», σχολίασε ο διπλωματούχος από την Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ (West Point), στις διεθνείς σχέσεις, Macgregor.
Η δήλωση του Πούτιν ήρθε την Δευτέρα, ύστερα από ειδικό σχεδιασμό.
«Σε ένα κτύπημα, σταμάτησε τους σουνίτες ισλαμιστές να ανατρέψουν τον [Πρόεδρο της Συρίας] Άσαντ και ταυτόχρονα εξουδετέρωσε τις εντάσεις με τους Τούρκους, οι οποίες απειλούνταν να βγουν εκτός ελέγχου. [Είναι] μια λαμπρή κίνηση», συμπλήρωσε ο Macgregor, ο οποίος εξήγησε πως με αυτόν τον τρόπο ο Βλαντιμίρ Πούτιν ασκεί πίεση στον Άσαντ.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πούτιν έχει αφήσει να εννοηθεί στον Άσαντ πως εάν δεν μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό του στην εξουσία περισσότερο η ρωσική στρατιωτική υποστήριξη δεν θα βοηθήσει. Παράλληλα ανέφερε στο συμμαχικό Ιράν σύμμαχος ότι υπάρχουν όρια στην ρωσική στρατιωτική υποστήριξη» δήλωσε ο Macgregor.
 «Αν μόνο είχαμε παρόμοια ευφυή εθνική ηγεσία… Θα έπρεπε να κάνει το ίδιο στο Ιράκ κατά τη διάρκεια της πτώσης του 2003. Θα έπρεπε να είχε εγκαταλείψει το Αφγανιστάν το 2002. Αντ ‘αυτού επιδείνωσε τις περιφερειακές εντάσεις και παρέδωσε το Ιράν στον έλεγχο του Ιράκ. Το Αφγανιστάν είναι τώρα πολύ πιο διχασμένο , διεφθαρμένο και ενδεχομένως πιο προβληματικό από ό, τι ήταν το 2001» κατέληξε ο Macgregor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more