Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


 
Τελικά, μήπως θα πρέπει οι ΕΛΛΗΝΕΣ να αλλάξουν χώρα, μπας και καταφέρουν να ζήσουν;
Κάνω αυτή την ερώτηση, γιατί αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της υγείας, το μόνο που ΣΙΓΟΥΡΑ εξασφαλίζουν για τους Έλληνες, (εκείνους που περιμένουν από τη Δημόσια Υγεία να τους θεραπευσει), είναι να τους στείλουν πριν την ώρα τους στον άλλο κόσμο!
Οι υπόλοιποι, που έχουν τη δυνατότητα να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα, ακόμα έχουν ελπίδες.
Τα ΧΑΛΙΑ της υγείας, κρατούν εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας. Όσοι βρεθήκαν να τη διοικούν, την έστειλαν στην «εντατική», και όλα αυτά τα χρόνια, η υγεία, χαροπαλεύει. Κάθε νέος «υπουργός» παρέα με το επιτελείο του, θα κάνει τα δικά του πειράματα, θα κόψει, θα ράψει, θα ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ, και θα βγει να κάνει δηλώσεις πως και καλά, πρόσφερε «έργο», πως διόρθωσε πολλά «στραβά και ανάποδα»… Ούτε λίγο ούτε πολύ, μόνο που δεν θα πει σε εμάς, τα ΘΥΜΑΤΑ του, πως του χρωστάμε ευγνωμοσύνη για ότι έκανε.
Έχει αποδειχθεί, πως οι περισσότεροι (για να μην πω ΟΛΟΙ και με πείτε υπερβολικό και πως ισοπεδώνω τα πάντα) που ασχολήθηκαν με την υγεία της χώρας, ήταν ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, κάτι που επιβεβαιώνεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ από το ΧΑΛΙ το οποίο επικρατεί.
Τα ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΟΛΑ…
Τι να πρωτοπούμε;
Για τα νοσοκομεία τα κρατικά που κινδυνεύουν με λουκέτο όπως το Παπαγεωργίου (και να πω εδώ πως ΔΕΝ τελειώσαμε με το αφιέρωμα. Σύντομα θα βγουν κι άλλα στη φόρα), για τις καταγγελίες των γιατρών για……
Τα κορόιδα οι ασφαλισμένοι πλήρωναν και πληρώνουν (για να μην ξεχνιόμαστε), και αντί να έχουν παροχές υγείας, παίρνουν ευκολότατα λόγο ασχετοσύνης  «εισιτήριο άνευ επιστροφής» για το υπερπέραν.
Διαβάστε ένα νέο άρθρο Συνέλληνες, και φανταστείτε το μέλλον μας!
«Μας κυβερνούν άσχετοι!
Δεν έχουμε ελπίδα. Χθες, το απόγευμα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε – λέει – προσλήψεις για να μπορέσουν επιτέλους να λειτουργήσουν τα μηχανήματα ακτινοθεραπείας στα κρατικά νοσοκομεία. Ε, λοιπόν, είναι άσχετοι! Μοίρασαν θέσεις σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ακτινοθεραπεία!
Μοιάζει απίστευτο. Όμως, η ασχετοσύνη των επιτελών των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη πλέον ξεπερνά κάθε όριο. Ανακοίνωσαν θέσεις προσωπικού, όπως ακτινοφυσικών και ραδιολόγων-τεχνολόγων σε νοσοκομεία, που δεν διαθέτουν εξοπλισμό ακτινοθεραπείας, όπως Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός και ΚΑΤ!
Επίσης, δεν έκαναν καμία ανακοίνωση για προσλήψεις σε νοσοκομεία της επαρχίας, όπου εκεί και αν υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες. Άλλωστε, στην Αθήνα, οι ανάγκες των ασθενών – κουτσά στραβά – καλύπτονται και από τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, που διαθέτουν σύγχρονα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα.
Το μείζον πρόβλημα για τους ασθενείς είναι εκτός Αθηνών. Όμως, εκεί οι ευαίσθητοι, αριστεροί ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας δείχνουν να «νίπτουν τας χείρας των». Την ώρα που ο χρόνος αναμονής φθάνει έως και τους 6 μήνες!
Είναι προφανές ότι, είτε δεν ξέρουν τι τους γίνεται, είτε γνωρίζουν, αλλά ακόμη χειρότερα εξυπηρετούν ημετέρους στα νοσοκομεία των Αθηνών… Όπως και να χει, επιδεικνύουν την ίδια αβελτηρία, που επέδειξαν και με τη διαχείριση της γρίπης!
Εκτός των άλλων, δε, οι χθεσινές ανακοινώσεις των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη βάζουν πρακτικά ταφόπλακα στην υλοποίηση της μεγάλης δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ύψους 16 εκατ. ευρώ! Η δωρεά αφορά την προμήθεια 7 γραμμικών επιταχυντών σε ισάριθμα νοσοκομεία του ΕΣΥ: Αλεξάνδρα, Αττικόν, Θεαγένειο, πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Λάρισας, Πάτρας και Κρήτης.
Διότι για να προχωρήσει στην υλοποίηση της δωρεάς, το ίδρυμα έχει εύλογα βάλει έναν και μοναδικό όρο: να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως προσλήψεις κλπ. ώστε να λειτουργήσουν πλήρως.
Είναι προφανές ότι το ίδρυμα δεν θέλει να συμβεί ότι έγινε με άλλες δωρεές (Λάτσειο κέντρο εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο, Κέντρο Νίκος Κούρκουλος στον Άγιο Σάββα), οι οποίες πρακτικά δεν απέδωσαν ποτέ.
Μάλιστα, ανατέθηκε στο αντικαρκινικό κέντρο του γνωστού αμερικανικού νοσοκομείου Johns Hopkins να μελετήσει τις ανάγκες σε προσωπικό (γιατροί, ακτινοφυσικοί, τεχνολόγοι) των ακτινοθεραπευτικών κέντρων της χώρας. Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), προσδιορίστηκαν οι ανάγκες:
Για να λειτουργήσουν σωστά τα 7 μηχανήματα της δωρεάς απαιτούνται συνολικά 42 προσλήψεις (12 ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι, 17 ακτινοφυσικοί και 13 τεχνολόγοι).
Για τα υπόλοιπα 8 ακτινοθεραπευτικά κέντρα της χώρας χρειάζονται άλλες 89 προσλήψεις (24 ακτινοθεραπευτές, 32 ακτινοφυσικοί και 33 τεχνολόγοι).
Συνολικά, η αποδοτική λειτουργία για το σύνολο της χώρας προϋποθέτει 131 προσλήψεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ετήσιες ανάγκες της χώρας για ακτινοθεραπείες αφορούν 28-30.000 ασθενείς και περίπου 700.000 συνεδρίες ακτινοθεραπείες. Για να καλυφθούν χρειάζονται περίπου 72 μηχανήματα ακτινοθεραπείας (γραμμικοί επιταχυντές). Ωστόσο, σήμερα, η χώρα διαθέτει μόνο 27 στο δημόσιο και 15 στον ιδιωτικό τομέα, ήτοι συνολικά 42 μηχανήματα.
Μείζον πρόβλημα για τη χώρα είναι επίσης ότι τα περισσότερα μηχανήματα του δημοσίου (14 από τα 27) είναι ηλικίας άνω των 12 ετών και δεν προσφέρουν ποιοτική θεραπεία. Παράλληλα, υπάρχουν και δύο (Μεταξά και Άγιος Σάββας), στα οποία έχουν εγκατασταθεί νέα μηχανήματα, αλλά ακόμη δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Με άλλα λόγια, η δωρεά όσο πολύτιμη και αν είναι, όταν και εφόσον υλοποιηθεί, θα δώσει ανάσα ζωής αλλά δεν θα λύσει οριστικά το πρόβλημα. Έξι από τα επτά μηχανήματα θα αντικαταστήσουν ισάριθμα, πεπαλαιωμένα και μόνο στην Αλεξανδρούπολη θα εγκατασταθεί για πρώτη φορά.
Δηλαδή, η χώρα θα εξακολουθεί να έχει ανάγκη για επιπλέον 30 γραμμικούς επιταχυντές! Στο μεταξύ ο χρόνος αναμονής κυμαίνεται από 2 έως 6 μήνες! Και είναι κοινό μυστικό ότι κάποιοι ασθενείς πεθαίνουν άδικα, προτού βρουν θεραπεία.
Την ίδια ώρα, οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης δεν έχουν δεχθεί να συναντηθούν ούτε με την ΕΕΑΟ, ούτε με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το λιγότερο που έχω να πω είναι: Ντροπή τους!»
ΠΗΓΗ: virus.com.gr
Το άρθρο το υπογράφει ο Αιμίλιος Νεγκής, και εκεί που μιλεί για ντροπή από μέρους των…. «αρμοδίων», θα του απαντήσω πως για να βρουν εκείνοι τη ντροπή, θα πρέπει κάποιος να τη χάσει….
Έχουν ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ. Δεν τους ενδιαφέρει αν παίζουν με ανθρώπινες ζωές. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η ΚΑΡΕΚΛΑ τους και ο μισθός τους.
Είναι χρόνια που γράφω συνέχεια για όλα αυτά που γίνονται, για τα ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, με τις ΖΩΕΣ ΜΑΣ.
Αμέτρητες είναι οι καταγγελίες ασθενών και συγγενών τους, οι προσφυγές στη δικαιοσύνη, αλλά…..
ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει τιμωρηθεί, οι ίδιοι και οι ίδιοι συνεχίζουν τα παιχνίδια τους, οι «ασφαλισμένοι» πληρώνουν, και τα χρήματα τους τελικά, καταλήγουν σε τσέπες. Ήρθε και η «κρίση» (που στην υγεία υπήρχε πολύ πριν την οικονομική), και έδεσε το γλυκό. Άρχισαν ένα σωρό περικοπές με τη δικαιολογία της «εξοικονόμησης» πόρων, (κάτι που ΔΕΝ ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις γιατί αλλού κι αλλού ρίχνουν χρήμα με τον κουβά).
Περαστικά μας αδέλφια.
Είμαστε ΑΞΙΟΙ της μοίρας μας.

Βασίλης ΤσούγκαρηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more