Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ένωση ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι...

papo
Απάντησε θετικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην πρόταση του Ποταμιού, για Κοινοβούλιο του Κέντρου, καθώς αποφασίστηκε η άτυπη συνδιάσκεψη τον Μάιο, για την δημιουργία από κοινού επιτροπής.
Όπως έγινε γνωστό στην επιτροπή, το κάθε κόμμα θα εκπροσωπείται από δυο άτομα.
Η επιτροπή θα δημιουργηθεί με σκοπό την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο κομμάτων. Ως αποτέλεσμα στης ένωσης, θα αναδειχθούν αυτομάτως σε Τρίτη δύναμη, ανώτερη της Χρυσής Αυγής.
Στην συνέχεια θα δημιουργηθεί εκλογική συμπαράταξη.
Τα δυο κόμματα όπως φαίνεται είχαν δυο επιλογές, ή την διάλυση ή την ενοποίηση...
Για τις επόμενες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να συνεδριάσει την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Σχετικά με το θέμα μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εξληγησε ότι:  «για την πρόταση που κάναμε στο συνέδριο μας για το Κοινοβούλιο του Κέντρου έρχονται από παντού θετικά μηνύματα. Οι μεταρρυθμιστικές - εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της χώρας είναι πολλές. Όλοι αυτοί πρέπει να συναντηθούμε, να συνεννοηθούμε και να δούμε τις δυνατότητες μιας έκφρασης πολύ δυναμικής. Πώς θα γίνει αυτό σε ποια θέματα; Αυτό εξαρτάται από το πόσοι θα μαζευτούμε. Από μια συμμαχία στη Βουλή, από συμμαχία στην κοινωνία μέχρι ένας εκλογικός συνδυασμός. Όλα αυτά όμως ας μη τα προεξοφλεί ένας αρχηγός. Ας τα συζητήσει η κοινωνία. Αυτή τη λογική έχει το Κοινοβούλιο του Κέντρου. Εμείς τα παραδίδουμε στην κοινωνία. Εμείς θα παρακολουθούμε και θα ενισχύουμε αυτές τις προσπάθειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more