Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

.Τρίωρες στάσεις εργασίας από αύριο στον ΟΣΕ


 
Τρίωρες στάσεις εργασίας έχει κηρύξει για αύριο Τρίτη 22 Μαρτίου, Τετάρτη 23 Μαρτίου και Δευτέρα 28 Μαρτίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

Συγκεκριμένα αύριο... 

και την Τετάρτη οι στάσεις θα γίνουν από 5:00- 8:00, 13:00-16:00 και 21:00-24:00 και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου από τις 12:00 έως τις 16:00.

Οι σιδηροδρομικοί αναφέρουν ότι κατανοούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο επιβατικό κοινό εξαιτίας αυτών των στάσεων, όμως η κυβερνητική αδιαλλαξία δεν αφήνει κανένα περιθώριο.

«Η ιδιωτικοποίηση είναι προ των πυλών καθώς μέχρι τις 28 Μαρτίου 2016 κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. Η πλήρης εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου δυσχεραίνει τη λειτουργία του φτάνοντας πλέον στα ελάχιστα απαιτούμενα όρια ασφάλειας. Η τραγική έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού έργου συνθέτουν μια ζοφερή εικόνα. Αν σ' αυτά προσθέσουμε και τα προβλήματα με την έλλειψη του προσωπικού, με τη μη υπογραφή ΣΣΕ, την εκπόνηση ενός Κανονισμού Κυκλοφορίας που ελαχιστοποιεί τα στάνταρντ ασφαλείας, σε συνάρτηση με τα ζητήματα του ασφαλιστικού και φορολογικού που αφορούν όλους μας, τότε οι προειδοποιητικές αυτές στάσεις εργασίας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους» αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more