Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ από ΗΠΑ για Τουρκία…

state

Ανεπιθύμητος φαίνεται πως είναι στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν πρόκειται να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για την Πυρηνική Ασφάλεια, αλλά αμέσως ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις, αφού η πολιτική του Ερντογάν έρχεται πλέον σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ, οι οποίες σύντομα θα προσπαθήσουν να τον ρίξουν από την εξουσία για να ανεβάσουν τον εξόριστο από τη χώρα, Φετουλάχ Γκιουλέν.
Συγκεκριμένα, ένας από τους αξιωματούχους του State Department, o Alan Makovsky, τόνισε πως αν τελικά ο Ερντογάν επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, τότε θα ανήκει στη λίστα με τους ανεπιθύμητους. Επιπλέον, ο Makovsky υπογράμμισε πως η φίμωση των media από τον Ερντογάν έχει προκαλέσει πολλές ενοχλήσεις στις ΗΠΑ.
Ο Ερντογάν δημιουργεί μόνο εχθρούς με τις προκλητικότατες επιλογές του. Έτσι λοιπόν, εκτός από τη Ρωσία, τη Συρία, την Αρμενία, τους Κούρδους και την Ελλάδα, ο Ερντογάν τώρα άνοιξε μέτωπο και με τις ΗΠΑ, αν και μάλλον αυτό δεν το επιθυμούσε. Μοναδική ελπίδα του Ερντογάν αποτελεί τώρα ο άξονας Γερμανίας – Τουρκίας – Κατάρ.
Αν συνυπολογίσουμε λοιπόν όλα τα δεδομένα, φαίνεται πως η κυβέρνηση Ερντογάν «μετράει» μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more